Skip to content

1 miljoen streams Elixer op Spotify!

4 april 2022

Afgelopen week is het nummer Elixer van mijn album TIJDGEEST over de grens van 1.000.000 downloads gegaan! Dit nummer schreef ik toen ik 19 was en het is waanzinnig mooi om je te realiseren dat deze compositie na meer dan 50 jaar nog altijd zo veel mensen aanspreekt en ook voor nieuwe generaties zoveel betekent.

Harry Sacksioni op Instagram, 4 april 2022

Het nummer Elixer is inmiddels in een aantal verschillende versies uitgebracht:

Het nummer staat op Harry’s eerste plaat (Harry Sacksioni: gitaar) uit 1975:

Live-versies van het nummer zijn te horen op het album Live in Amsterdam (1980) en Vijfenzestig (2015).

In het kader van zijn 40-jarig optreedjubileum nam Harry het nummer opnieuw op voor zijn ‘best of’ album ‘Tijdgeest’. Deze versie is inmiddels meer dan 1 miljoen keer beluisterd op Spotify!

In 2017 speelde Harry het nummer met piano-begeleiding van Mike Boddé in de uitzending van Podium Witteman:

Mike Boddé schreef eerder in zijn boek ‘Lekkere stukken’ over Elixer en zijn gesprek met Harry hierover:

“Ik raakte in de artiestenfoyer met hem aan de praat. (…) En toen vertelde ik hoe ik verslaafd was geweest aan het nummer Elixer. Dat ik het maandenlang elke dag had gedraaid. Telkens maar weer opnieuw. En dat ik het had geprobeerd te spelen op piano, wat nog helemaal geen eenvoudige opgave is aangezien het moeilijk tokkelen is op een piano; maar ik kwam eruit.

Nog steeds ben ik dol op Elixer: het begint als klassieke muziek, en zodra het tokkelen begint, wordt het een mix tussen Spaanse flamenco en Amerikaanse bluegrass. Als ik het hoor, zie ik onze oude woonkamer in mijn geboortehuis in Rotterdam. (…) Ja, als ik Elixer draai, ben ik weer thuis.”

Mike Boddé, Lekker stukken (2016)

De bladmuziek van Elixer staat in de Harlekijn-uitgave ‘Harry Sacksioni: gitaar’ (alleen in notenschrift) en is als digitale bladmuziek verkrijgbaar (in notenschrift en tabulatuur) in de Harry Sacksioni webshop als onderdeel van het complete partiturenpakket of in een kleiner pakket samen met Amsterdam Arena en Geland.

Het begin van het thema van Elixer. De volledige bladmuziek is verkrijgbaar in de Harry Sacksioni webshop.

Aankomende optredens:
 • 11 aug
ROOSENDAAL
 • 24 okt
EMMELOORD
 • 26 okt
IJSSELSTEIN
 • 29 okt
DELFT
 • 01 nov
SCHIEDAM