Skip to content

Tournee 2010 – 2011 – ‘Adrenaline’

26 juni 2011

Gitaarvirtuoos Harry Sacksioni is altijd in beweging en kijkt niet lang achterom. Zojuist heeft hij zijn 40-jarig optreed jubileum met een glorieus tournee afgesloten of Nederlands meest gedreven gitarist komt al met een volledig nieuw solo programma, genaamd Adrenaline. Hierin staan de nieuwe composities van zijn gelijknamige cd centraal en laat hij zich in uitersten zien en horen. Van zeer ingetogen nummers als ‘Geland’ – geschreven na een angstige vliegtuig ervaring – en het landschappelijke Migliorinni, tot aan het topje van zijn technisch kunnen in stukken als Adrenaline en My engine is running. Indrukwekkende nummers komen langs als Amsterdam Arena, het op YouTube veel bekeken Killer Queen, zijn bewerking van Steve Howe’s The Clap, en zijn op de ragtime geënte compositie Free at Last, dat hij op de Dobro speelt.

Tijdgeest

Van Harry verscheen dit jaar tevens een speciale uitgave genaamd Tijdgeest. Het is een drieluik bestaande uit de DVD Heart labour (waarin zijn live- optreden centraal staat, inclusief een uitgebreid interview, en waar tevens al zijn andere muzikale activiteiten belicht worden), zijn anekdoten boek ‘Dat kunnen ze allemaal wel zeggen!’ en de cd Tijdgeest met daarop het beste van het oudere werk, opnieuw opgenomen.
In oktober 2009 verscheen zijn nieuwste CD Adrenaline. In het begin van dit seizoen verscheen al zijn ‘levenswerk’, zijn leermethode voor beginnende en gevorderde gitaristen: De Sacksioni Methode, die inmiddels al een vierde druk kent.

Ridder

Vanwege de uitkomst van zijn leermethode De Sacksioni Methode, zijn inzet en stimulans voor gitaristen in het algemeen en voor jonge gitaristen in het bijzonder, zijn belangeloze inzet voor ongeneeslijk zieke kinderen plus het feit dat hij 40 jaar zonder uitzondering optreedt, is Harry Sacksioni dit jaar benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Aankomende optredens:
 • 21 apr
DRIEL
 • 10 mei
UTRECHT
 • 11 mei
VOORBURG
 • 16 mei
VEENENDAAL
 • 25 mei
WIJK BIJ DUURSTEDE