Skip to content

Aanbeveling van Harry voor poptrio Pelvic Fins

9 oktober 2012

Pelvic Fins (Foto: Flore Kruiswijk)Harry heeft in de afgelopen jaren veel jonge talentvolle muzikanten gesteund en hen mogelijkheden geboden om een volgende stap te zetten. Vaak ging het dan om individuele gitaristen. Deze keer gaf Harry echter zijn aanbeveling aan een compleet poptrio uit Utrecht: Pelvic Fins.

De bassist van dit trio, Dolf de Meijer, speelde in 2007 al als gastgitarist in Harry’s City Talent Tour. Samen met singer-songwriter Gijs van der Voort vormde hij het duo Gijs&Dolf dat in 2010 een optreden gaf tijdens de Pulling the Stringsdag. Sinds ongeveer een jaar zijn ze met drummer Bart van Westrop een compleet poptrio met een eigen geschreven repertoire en hebben ze onder andere gespeeld bij 3FM.

Onlangs speelden ze op radio 1 in het cultuurprogramma Opium hun nummer All Day Long. De redactie van het programma benaderde Harry om zijn mening over de band te geven. Hij zei toen het volgende:

“Ik vind de Pelvic Fins een ongelofelijk goede groep. Ze zijn maar met z’n drieën en ze hebben eigenlijk de basis van wat muziek maken is in huis. Ik heb ze een tijdje terug uitgenodigd op mijn Pulling the Stringsdag, dat is een fanclubdag die ik elk jaar organiseer, en ik was verbijsterd, echt zó goed! Dit nummer is ook nog eens een keer qua componeren zó ontzettend mooi. Ja, dit heeft in potentie een lang bestaansrecht!”

De opname van de radio-uitzending is hieronder te beluisteren:
[audio:http://dl.dropbox.com/u/12585254/Pelvic%20Fins%20%40%20Opium%20(Incl.%20aanbeveling%20Harry%20Sacksioni%20en%20interview%20met%20Gijs).mp3|titles=All day long bij Opium (Incl. aanbeveling Harry Sacksioni en interview met Gijs)|artists=Pelvic Fins]

De band is op dit moment bezig met optredens en met de voorbereidingen van hun eerste EP. Het is de verwachting dat deze voor het eind van het jaar voltooid is. Meer informatie over Pelvic Fins en opnames zijn te vinden op www.pelvicfins.nl, via Facebook en Twitter.

Aankomende optredens:
 • 11 aug
ROOSENDAAL
 • 24 okt
EMMELOORD
 • 26 okt
IJSSELSTEIN
 • 29 okt
DELFT
 • 01 nov
SCHIEDAM