Artiesten houden van Rondeel

Jerry Goossens

WIJK BIJ DUURSTEDE – In de vijftien jaar van zijn bestaan hebben honderden artiesten in Theater Rondeel opgetreden.

Artiesten van naam die het tachtig stoelen tellende theatertje trouw bleven. Omdat er sprake was van wederzijdse liefde.Podiumkunstenaars die graag naar Rondeel komen, zijn Jeroen van Merwijk, Niet Schieten, Johan Hoogeboom, Vincent Bijlo, Maarten van Roozendaal en Egon Kracht, Bert Klunder en Hetty Heytink, Ernst van der Pasch. En schrijvers, dichters en performers zoals Jules Deelder, Kees van Kooten, Drs. P, Armando, Connie Palmen, Midas Dekkers, Koos van Zomeren, Simon Vinkenoog en Hans Dorrestein. Lenette van Dongen, Sanne Wallis de Vries, Claudia de Breij, Kees Torn en Guido Weijers, Jochem Meijer, Theo Maassen gaven een try-out.

De laatste drie jaar groeide het aantal bezoekers gestaag. Van 6000 in 2002 naar 7800 in het afgelopen jaar. In dat jaar werden er 128 voorstellingen en activiteiten gehouden. Vooral het filmbezoek is -tegen de landelijke trend in- flink gestegen: met dertig procent

Jaarlijks werden het Amsterdams Kleinkunstfestival en Cinekid, het landelijk filmfestival voor de jeugd, in Rondeel gehouden. Het theater werkte samen met Wijks Atelier op het gebied van cursussen jeugd- en tienertheater. Met deelnemers uit de hele regio. Er zijn twaalf producties gemaakt met eigen teksten en arrangementen die36 keer zijn uitgevoerd.

En er zat muziek in het Rondeel. Muzikanten als Harry Sacksioni, Ilja Reijngoud, John Wright, Show of Hands, Allan Taylor, Lucas van Merwijk en Louis Mhlanga, Boi Akih, Gijs Hendriks en de in één jaar tijd razend bekend geworden Wende Snijders traden op in Rondeel. Harry Sacksioni heeft trouwens ieder jaar een grote fandag in Rondeel en die staat er nu in juni ook weer aan te komen. Voor de laatste maal.

Bron: Utrechts Nieuwsblad 3 mei 2005

Nieuwste berichten:

Tijdelijke ‘quarantaine korting’ op bladmuziek
Quarantaine sessies
Harry voor 10de (!) achtereenvolgende jaarbeste akoestische gitarist Benelux
Stem op Harry!
Live CD Stones vs Beatles Battle nu in de webshop!

This entry was posted in Kranten & Tijdschriften, Media, Nieuwsarchief. Bookmark the permalink.

Comments are closed.