Harry Sacksioni overhandigt eerste CD aan jong gitaartalent Sietze Bouma

Sietze BoumaOp vrijdag 1 juli a.s. zal Harry Sacksioni in schouwburg De Harmonie te Leeuwarden de eerste cd van het jonge gitaartalent Sietze Bouma aan Sietze overhandigen. Sietze Bouma is 24 jaar en geboren in Leeuwarden. Zijn ouders waren beiden muziekdocent, dus was muziek maken een wezenlijk onderdeel van zijn opvoeding. Hij koos de gitaar als zijn belangrijkste instrument en daarop heeft Sietze zich zowel het plectrumspelen als het fingerstyle spelen eigen gemaakt.

Bij het surfen op het internet was Harry al eens op een filmpje van Sietze gestuit. Het toeval wilde dat deze zelfde Sietze twee weken later een van Harry’s leerlingen bleek te zijn tijdens de workshops die Harry ieder jaar in Zuid Frankrijk geeft. Daar viel hij zo in de smaak bij Harry dat hij hem onlangs bij een van zijn optredens in Friesland uitnodigde om in zijn programma mee te spelen. Daar vertelde Sietze dat hij bezig was zijn eerste cd op te nemen. Op zijn vraag of Harry het eerste exemplaar officieel zou willen overhandigen hoefde Harry niet lang na te denken.

Het wordt een feestje daar in de Harmonie, want Sietze zal daar optreden met zijn eigen groep (waaronder percussie, twee violen en een cello!) en ook zal een ander groot gitaartalent optreden. De man die al eerder tijdens Harry’s tournee CITY TALENT TOUR te zien en te horen was, maar ook een speciale feature kreeg op Harry’s cd ADRENALINE: Wim den Herder. Aan het eind van de avond zullen deze twee gitaristen samen met Harry nog een aantal stukken spelen.

Schouwburg De Harmonie, vrijdag 1 juli 2011. Aanvang 20.00 uur.

Strings ‘n Air album – Sietze Bouma by Sietze Bouma

Tagged with:
Bericht geplaatst op: 15 juni 2011

Gerelateerde berichten:


This entry was posted in Media, Nieuwsarchief, Radio and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.