While my guitar gently weeps… – Succes Reprise (2012-2013)

While my guitar gently weepsDe meer dan grote belangstelling in het afgelopen seizoen (op een aantal voorstellingen na waren alle optredens uitverkocht) voor Harry Sacksioni’s ode aan George Harrison, The Beatles en zijn overige favoriete nummers uit de jaren ’60, ’70 en ’80, heeft hem doen besluiten dit programma een volledig seizoen te continueren. (Inclusief een aantal extra pop klassiekers in vergelijking met afgelopen seizoen!)

In dit soloprogramma While my guitar gently weeps… speelt Sacksioni een reeks schitterende bewerkingen van legendarische Harrison en Lennon/McCartney composities. Tevens plaatst hij dit deel van zijn programma in het muzikale tijdsbeeld vanaf het moment dat bij de jonge Harry het Beatles virus toesloeg. En dat blijken uitersten te zijn: van Frank Sinatra(!) en Mungo Jerry tot The Lovin’ Spoonfull en Jefferson Airplane, om er maar een paar te noemen…

Door deze beroemde composities op één gitaar en op de ‘Sacksioni manier’ te spelen, ontstaat een transparant beeld van de popmuziek uit die periode. Maar ook worden de vroege contouren zichtbaar van de gitarist die Sacksioni uiteindelijk zélf is geworden.

Harry ging in maart 2012 de studio in om alle nummers uit zijn programma op te nemen. Deze dubbel cd While my guitar gently weeps (mei 2012) bevat één cd met alle Beatles nummers uit het programma en één cd met al zijn overige favorieten uit de jaren ’60, ’70 en ’80.

Klik hier voor de complete tourlijst.

Bericht geplaatst op: 09 mei 2012

Nieuwste berichten:

Tijdelijke ‘quarantaine korting’ op bladmuziek
Quarantaine sessies
Harry voor 10de (!) achtereenvolgende jaarbeste akoestische gitarist Benelux
Stem op Harry!
Live CD Stones vs Beatles Battle nu in de webshop!

This entry was posted in Nieuwsarchief. Bookmark the permalink.

Comments are closed.