Skip to content

Benefiet slachtoffers Ridderhof

23 februari 2012

Regio | 23 februari 2012 | bron: Witte Weekblad | auteur: Fred van Rooij

Frits Hulshof, Henna Tjong-A-Hung en Ad Boekhout van Solingen van de Stichting Slachtoffers Schietincident De Ridderhof organiseren een benefietconcert in Castellum. (Foto: Walter Planije)

ALPHEN AAN DEN RIJN – Het benefietconcert van 22 maart is de afsluiting van een jaar lang fondsen werven door de Stichting Slachtoffers Schietincident De Ridderhof.

‘Het moet een positieve afsluiting van dit eerste jaar worden en het wordt zeker geen herdenkingsconcert of een emotionele gebeurtenis. Het motto is ook Alphen maakt een gebaar.’ Dat stellen Frits Hulshof, voorzitter van de stichting, en Henna Tjong-A-Hung, bestuurslid en, samen met Agnes van Ommen, een van de oprichters van de stichting. Voor het concert van 22 maart staat een keur van Alphense en nationale artiesten op de rol. In de line up staan Fremar, Jessica Mougin, Danjil Tuhumena, Murphey’s Law, Jelle Paulusma en de uitsmijter is Harry Sacksioni. Die laatste trok Tjong-A-Hung over de streep toen ze een concert van hem bezocht in het Parktheater. De overhandigde brief leidde tot telefonisch contact en de toezeggen van de gitaarvirtuoos.

Het is, bijna een jaar na de vreselijke schietgebeurtenis van 9 april vorig jaar in winkelcentrum Ridderhof, nog steeds belangrijk om aan de slachtoffers te laten merken dat ze er niet alleen voor staan, vinden de twee. ‘Het concert geeft Alphenaren de kans om iets te doen voor de slachtoffers die nog steeds het leed van die dramatische dag met zich meedragen.’ Slechts het nummer A Sunny Saturday van de Alphense band Fremar herinnert aan deze gebeurtenis. ‘Voor de rest wordt het ‘gewone’ muziek’, stelt Hulshof. Met het concert wil de stichting voor de laatste keer aandacht vragen voor die zwarte zaterdag en de stichting onder de aandacht houden.

De stichting probeert de kosten te vergoeden die slachtoffers maken die door geen enkele andere instantie worden vergoed. Hoeveel geld uiteindelijk nodig is, is nog onbekend. ‘We hebben al aanvragen binnen en we weten een beetje wat voor soort kosten het zijn, maar nog niet hoeveel het uiteindelijk gaat worden’, legt Hulshof uit. ‘Het grootste deel van de slachtoffers is nog steeds onder behandeling en anderen beginnen pas aan hun behandeling’, vult Tjong-A-Hung aan. ‘Het kost allemaal nogal wat en ook een aanvullende verzekering dekt niet alles.’ Juist dat financiële leed probeert de stichting te verzachten.

Alle artiesten en Theater Castellum verlenen belangeloos hun medewerking zodat bijna de gehele opbrengst in de stichtingskas vloeit. Kaarten kosten 19,50 euro en zijn te bestellen an de kassa van het theater of via www.theatercastellum.nl.

Aankomende optredens:
 • 25 mei
WIJK BIJ DUURSTEDE
 • 01 jun
HEERENVEEN
 • 08 jun
GROOTSCHERMER
 • 11 aug
ROOSENDAAL
 • 24 okt
EMMELOORD