Skip to content

Benefiet voor slachtoffers van het Ridderhofdrama

26 maart 2012

REGIO | 26 maart 2012 | reageer | Door Marieke Roggeveen, dichtbijredacteur

Jessica Mougin werkt samen met veel andere artiesten mee aan het benefietconcert ten behoeve van de slachtoffers van het schietincident in de Ridderhof. (Foto: Walter Planije)ALPHEN AAN DEN RIJN – Niet in de grote zaal, maar in de kleine zaal van theater Castellum was er op donderdag 22 maart een benefietconcert voor de slachtoffers van het schietdrama in winkelcentrum de Ridderhof. Op enkele plaatsen na zat deze zaal vol en kregen de bezoekers een afwisselend programma voorgeschoteld.

Het concert werd ingeleid door Frits Hulshof, voorzitter van de Stichting Slachtoffers Schietincident De Ridderhof Alphen aan den Rijn, die vertelde dat de opbrengst van het concert is bedoeld om slachtoffers en nabestaanden te steunen. Hierna gaf Hulshof het woord aan de twee gastsprekers van deze avond: John Kroes en Desiree van Brussel.

De eerste artiesten die optraden waren Fred van Setten en Marianne Kerremans die samen Fremar vormen en het zelfgeschreven lied A sunny Saturday zongen. ‘Je hebt van die dagen die je nooit zult vergeten, zaterdag 9 april 2011 is zo’n dag.’ Na dit indrukwekkende begin werd Jessica Mougin aangekondigd, zij stond twee jaar geleden als 15-jarige in de finale bij X-factor. Zij verzorgde een prima optreden. Ook Danjil Tuhumena liet horen dat het volkomen terecht was dat hij dit jaar succesvol heeft meegedaan aan een televisieprogramma, en vertelde bovendien dat hij het fijn vond om vanavond hier te mogen staan. Het programma voor de pauze werd afgesloten met een optreden van Murphey’s Law.

‘Ik vind het een geweldig avond’, vertelde Henna Jong-A-Hung in de pauze, ‘zoveel artiesten en zoveel bezoekers.’ Jong-A-Hung is de initiatiefneemster van de oprichting van de Stichting Slachtoffers Schietincident Ridderhof. ‘Het is nodig om geld in te zamelen om slachtoffers en nabestaanden te helpen. De verzekeraar vergoedt soms maar tien sessies bij een psycholoog of een fysiotherapeut, terwijl er wellicht meer nodig zijn. Wat ik zo geweldig vind, is dat Harry Sacksioni straks gaat optreden. In januari was hij in het Parktheater en toen heb ik hem hiervoor gevraagd, en hij zei ja. Dat is toch geweldig?’

Eén van de slachtoffers, die zijn naam niet wilde noemen, genoot vanuit zijn rolstoel met volle teugen van het concert. ‘Ik zit echt verschrikkelijk te genieten.’ Over het schietincident verklaarde hij simpel: ‘Ik was op het verkeerde tijdstip op de verkeerde plek.’

Na de pauze vervolgde het concert met enkele ballads van Jelle Paulusma en trad gitaarvirtuoos Harry Sacksioni als laatste op. Zijn eerste nummer Stoute schoenen droeg hij op aan Jong-A-Hung, omdat zij hem gevraagd had om mee te doen aan het benefietconcert. ‘Hier wilde ik absoluut aan meedoen.’ Hierna betoverde hij het publiek met zijn gitaarspel: Here comes the sun van George Harrison, Killer Queen van Queen en een improvisatie van allerlei bekende nummers. Hij kreeg de bezoekers nog net niet staande op de stoelen, maar hij liet ze wel zichtbaar genieten en na afloop kreeg hij langdurig een staande ovatie.

Als afsluiting zongen alle deelnemende artiesten, samen met het publiek, Heal the World van Michael Jackson en overhandigde Frits Hulshof een bloemetje aan alle meewerkende artiesten en gastsprekers. De opbrengst van het concert ligt rond de 4000 euro.

Foto: Jessica Mougin werkt samen met veel andere artiesten mee aan het benefietconcert ten behoeve van de slachtoffers van het schietincident in de Ridderhof. (Foto: Walter Planije)

Aankomende optredens:
 • 25 mei
WIJK BIJ DUURSTEDE
 • 01 jun
HEERENVEEN
 • 08 jun
GROOTSCHERMER
 • 11 aug
ROOSENDAAL
 • 24 okt
EMMELOORD