Skip to content

Bijzondere jubileumuitgave Harry Sacksioni: Tijdgeest

18 juni 2009

‘De tijdgeest gevangen in woord, beeld en muziek’

Een drieluik bestaande uit Boek, DVD en CD

In het kader van zijn 40-jarig optreedjubileum heeft meestergitarist Harry Sacksioni een speciale uitgave laten verschijnen onder de titel ‘tijdgeest’. Het is een drieluik bestaande uit de CD Tijdgeest, de DVD Heart Labour en het anekdotenboek Dat kunnen ze allemáál wel zeggen.

Sacksioni geeft in zijn anekdoteboek Dat kunnen ze allemáál wel zeggen op zeer open en persoonlijke wijze een intrigerende kijk in zijn leven als topgitarist. We kennen Harry als een open persoonlijkheid op het podium, maar met deze kijk achter de schermen ontstaat een nog completer beeld van de muzikant en persoon Sacksioni. Van ontmoetingen met bekende figuren zoals Leonard Bernstein of Herman Brood tot aan een Rotterdamse bejaarde, een biseksuele schouwburgdirecteur of een anonieme dorpsschilder (een ontmoeting die hem overigens bijna zijn leven kostte): het levert stof tot even zoveel bijzondere verhalen. Het prachtig vormgegeven boek is geïllustreerd met foto’s uit zijn gehele carrière.

De CD Tijdgeest bevat de beste 16 nummers (gekozen door de Pulling the Strings leden) van de afgelopen 40 jaar, die door Harry allemaal opnieuw zijn opgenomen. Hierdoor krijgt bijvoorbeeld het nummer Goofy opeens een heel andere dimensie doordat het op de Dobro is gespeeld, is De stoet der vermisten als solonummer te horen en heeft De muggendans zelfs een heel nieuw middendeel gekregen.

Op de DVD Heart Labour staat Harry’s solo-optreden centraal. Tevens is het een ‘road-movie’ waarin zijn veelzijdigheid belicht wordt. We reizen met hem mee in zijn auto en zien hem als componist, producer en als stimulator van jong talent. Hij vertelt over zijn jeugd in zijn geboortestad Amsterdam en gaat binnen in het gebouw waar hij als 14-jarige zijn allereerste optreden gaf: de Rialto bioscoop. We zijn aanwezig bij een soundcheck en zien zijn open omgang met het publiek na afloop van zijn optredens. Ook zijn we getuige van studio-opnamen van Sacksioni met Golden Earringzanger Barry Hay voor een door Sacksioni geschreven en geproduceerde soundtrack voor één van zijn tv-filmprojecten.

Deze uitgave geeft een kleurrijk overzicht van 40 jaar Harry Sacksioni en is tevens een ‘best of-verzameling’ met gloednieuwe opnamen van alle hoogtepunten uit zijn carrière. Onlangs verscheen van zijn hand de complete fingerstyle methode ‘De Sacksioni Methode’ en werd hij Koninklijk onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

DVD extra’s:
– Exclusief interview
– Solo concert (integraal)
– Foto album
– Optioneel: Nederlandse en Engelstalige ondertiteling

Tijdgeest is nu te bestellen via de webshop. (Pulling the Strings-leden krijgen 10% korting)

Aankomende optredens:
 • 06 dec
WAGENINGEN
 • 07 dec
DRACHTEN
 • 04 jan
VENLO
 • 05 jan
MEPPEL
 • 06 jan
NIJMEGEN