Skip to content

Harry schrijft – ‘De opnames voor While My Guitar Gently Weeps zijn begonnen!’

9 februari 2012

Opnames WMGGWHet is nu donderdag 9 februari en dit is de vijfde dag dat ik in de studio zit om de nummers van mijn programma ‘While My Guitar Gently Weeps’ op te nemen. Ik ben nog wel even bezig want ik ga in totaal 32 nummers opnemen! Het wordt dus een dubbel-cd. Een cd met George Harrison en Lennon/McCartney nummers en een cd met daarop een greep uit de overige muziek die ik voor, tijdens en na de Beatles, mooi vond.

Ik heb er deze keer voor gekozen om de opnamen in mijn eigen studio op te nemen. Daarvoor heb ik technicus (en zeer begaafd gitarist!) Jaap Berends – hij deed ook de techniek voor mijn cd Adrenaline en de cd van Tijdgeest – gevraagd de knoppen te bedienen, uiteraard vergezeld van zeer hoogwaardige studioapparatuur. Juist omdat ik een studio doorgaans als zeer onpersoonlijk ervaar – en daardoor niet erg inspiratievol (geef mij maar een zaal vol mensen, dan krijg ik vanzelf vleugels!) – is het heerlijk om deze keer alles op te nemen in een vertrouwde omgeving. De studio is een onderdeel van mijn huis en dat staat midden in de weilanden. Ok, soms rijdt er een auto langs of hoor je in de verte het zachte gebrom van een vliegtuig, maar dat mag de pret niet drukken. Dan wachten we heel even… En we hebben zeker al twee nummers opgenomen waar je in het uitsterven van het eindakkoord in de verte het getsjilp van een meesje hoort. Prachtig!

Harry tijdens de opnames met technicus Jaap Berends

De helft van de op te nemen nummers staat er nu op en ik kan niet anders zeggen dan dat het wel erg mooi aan het worden is. Eerlijkgezegd ben ik ‘bang’ dat dit wel een van mijn meest bijzondere cd’s gaat worden. Ik had nog nooit eerder gitaararrangementen gemaakt van zoveel verschillende wereldberoemde composities. Van Something tot Eleanor Rigby en van In the summertime tot Old and Wise: het vastleggen van al deze schitterende nummers geeft me een heel apart gevoel. Ik speel, en beleef daardoor mijn hele jeugd en hoor deze dagen mijn halve leven in muziek voorbijtrekken…

Ik kan nog niet zeggen wanneer de cd precies uitkomt want ook de dubbelhoes met boekje moet op dit moment nog grotendeels gemaakt worden. Maar zodra we de datum weten zal dat op deze site bekend gemaakt worden, en zullen alle mensen die hun email-adres hebben ingevuld na afloop van mijn optredens, een mail ontvangen.

Ik ga weer opnemen dus ‘duik weer even onder’. Tot later!

Harry Sacksioni

N.B. voor leden van de Pulling the Strings-site staat een extra foto-reportage gemaakt tijdens de cd-opnames. Daarnaast heeft Harry eind januari een speciale column geschreven over het opnemen van zijn nieuwe cd.

Aankomende optredens:
 • 04 jan
VENLO
 • 05 jan
MEPPEL
 • 06 jan
NIJMEGEN
 • 10 jan
IJSSELSTEIN
 • 11 jan
HOORN