Skip to content

Harry schrijft – ‘De weg naar de CITY!’

5 oktober 2006

De live cd City!, die ik samen met Digmon en Sebastiaan maakte, is nu eindelijk uit! Ik ben vreselijk trots op het eindresultaat maar het heeft heel wat voeten in de aarde gehad voordat de cd er was. Want zelden heb ik zoveel (technische) tegenwerking gehad als met dit project. En dat was alleen nog maar het staartje van de ellende want ‘de grote bulk technische ellende’ begon al in het begin van de zomer, net na de CITY! tournee en vlak voor ik met vakantie wilde gaan: Het gehele computernetwerk van Katowee Holland lag er plotseling uit.

Één van de hoofdcomputers bleek een volledig kapotte harde schijf opgelopen te hebben. Precies die schijf waarop al mijn aankomende projecten staan: De SACKSIONI METHODE, het Anekdotenboek ‘DAT KUNNEN ZE ALLEMAAL WEL ZEGGEN’, de hoofdbestanddelen (opnamen) van mijn DVD HEART LABOUR, het ART-WORK (boekje en voorkant) van de cd CITY! en.., het GEHELE ADRESSENBESTAND (van meer dan 7 jaar) van alle mensen die hun bestellingen doen via deze site, inclusief dus ook de mensen die al geld overgemaakt hadden voor een CD en/of boek bestelling, maar hun bestelling nog niet toegestuurd hadden gekregen. En (stom!, stom!, stom!), zoals altijd, bleek de laatste back-up 6 maanden daarvoor gemaakt te zijn.

Mijn vakantie stond dan ook bijna geheel in het teken van het redden van de harde schijf… Het nadeel van vakantietijd is, dat de mensen die je eventueel zouden kunnen helpen, zélf met vakantie zijn. Ik kwam daardoor bij bedrijven terecht die, na een aantal dagen met de schijf bezig te zijn geweest, me doodleuk vertelden dat ik ‘m wel weg kon gooien: ‘Niets meer te redden, meneer’.

Ik begon te geloven dat ik alles echt kwijt was. Na mijn vakantie kreeg ik opeens een verlicht idee (bleek later), waardoor ik terecht kwam bij het bedrijf van één van mijn vroegere licht en geluidsmannen Jacques van der Zwaan. Hij is een aantal jaren geleden een computerbedrijf gestart. Een week lang zijn Jacques en zijn medewerkers bezig geweest met de kapotte harde schijf en… hij kreeg het voor elkaar! Alles had ik weer terug.
Drie maanden had alles plat gelegen, dus dat betekende een grote achterstand en dus een hele hoop inhaalwerk. Ik ben niet vies van hard werken maar ondertussen was het eind augustus en stonden er ook een heleboel andere zaken op het punt van beginnen: de repetities van het nieuwe programma van The Five Great Guitars, de voorbereiding van mijn soloprogramma STRINGDANCE, het mixen in de studio van de tijdens de CITY! tournee opgenomen live opnamen, het schrijven van de teksten en het ontwerpen van het boekje dat bij de CITY! CD zit, en het voor de CD hoes uitzoeken van de juiste foto’s die fotograaf Jaap Reedijk tijdens de concerten had geschoten.

Ik kan met recht zeggen: Zelden, zonder op te treden, zo hard gewerkt als de laatste twee maanden…Een super hectische tijd met zoveel verschillende zaken die op me af kwamen; Ik zou haast vergeten dat ik ‘gewoon’ gitarist ben.

Overigens bleef de computer ellende niet beperkt tot Katowee Holland, want tijdens het mixen in de PVM studio in Deurne crashte ook de studiocomputer. Tot twee maal toe!

En of het niet genoeg was: Ook het drukken van het boekje en de voor- en achterkant van de CITY! Cd gaf uiterst moeilijke – want lange tijd onvindbare – problemen. Vele dagen van oponthoud omdat de computer(!) van de drukkerij constant een fout registreerde in het door ons aangeleverde materiaal. Die computer zei alleen dát er iets fout was, niet wát dat dan was. Er werd gezocht en gezocht. Uiteindelijk bleek het gebruikte lettertype de boosdoener. We kwamen erachter dat als je die letter 600 keer vergroot, er zich eenzelfde letter schuin achter bevond.. Foutje van de letterfabrikant… Met het blote oog nauwelijks of niet te zien, maar de (deze keer goed werkende) computer van de drukkerij registreerde het feilloos. Kortom het kostte weer veel energie en hoofdbrekens en we waren weer twee weken verder…

Dat is nu allemaal voorbij, het Five Great Guitars optreden loopt intussen als een trein, de nummers voor het Stringdance programma heb ik alweer aardig op een rijtje en het belangrijkste: De CITY! Cd is er en – een zeer prettige bijkomstigheid – geheel zoals ik hoopte dat hij zou worden, ondanks dat ik een aantal nummers heb moeten laten afvallen vanwege de totale lengte die op een CD past. (En nog staat er meer dan 64 minuten muziek op!) Er wordt tijdens de opnamen grandioos samengespeeld en de fantastische sfeer die we iedere avond tijdens de tournee mochten ervaren, zowel samen met het publiek als onderling op het podium, is volledig gevat. Ik weet ook zeker dat het goed moet komen met deze CD want er bestaat in dit beroep een aloud gezegde: Een slechte generale geeft een knallende finale.
Dit was geen slechte generale, dit was een superslechte, energie verslindende rot generale.

Waar in God’s naam moet deze CD nu wel niet terechtkomen?

Harry Sacksioni

Aankomende optredens:
 • 25 mei
WIJK BIJ DUURSTEDE
 • 01 jun
HEERENVEEN
 • 08 jun
GROOTSCHERMER
 • 11 aug
ROOSENDAAL
 • 24 okt
EMMELOORD