Skip to content

Harry schrijft – ‘En altijd denk ik weer: nu breekt er even een wat rustiger tijd aan…’

9 juli 2005

Harry tijdens zijn solo-optreden in Veenendaal (foto: Els Verlaan)

Mijn solo tournee is al meer dan een maand afgelopen, en altijd denk ik weer: nu breekt er even een wat rustiger tijd aan. Maar niets is minder waar…
Want turbulenter heb ik het dit jaar nog niet gehad! Buiten de laatste hand leggen aan DE SACKSIONI METHODE en de DVD HEART LABOUR kwam er een aantal aanvragen die zowel erg leuk, als ook zeer arbeidsintensief bleek. Ten eerste was daar Het SPRANKELLIED dat ik heb geschreven voor JANTJE BETON. Deze organisatie bouwt op 25 plekken in achterstandswijken in Nederland ‘samenkom’ plekken waar het goed toeven is voor kinderen uit die wijken. Zoals altijd is er vanaf het moment dat ze bij me kwamen voor de opdracht haast geboden. In een zeer korte tijd moest ik ‘een goed lied’ schrijven – op een tekst van Gideon van Aartsen – maar buiten het schrijven moest ik het ook arrangeren, opnemen en produceren. Kortom, een volledige produktie afleveren. En dat binnen twee weken…. Even daarvoor had ik een optreden met het plaatselijke accordeon orkest waarvan de leider mij een jaar geleden al had gevraagd of we niet eens iets samen konden doen. Het voorstel was dat ik het dan wel ‘voor niets’ moest doen want ze zaten in grote geldnood. Weken lang heb ik ieder vrije maandagavond in gebouw AMICITIA gerepeteerd met dit amateurorkest. Het was erg plezierig en ook leerzaam voor beide partijen. Ik wist niet precies hoe een amateurorkest omging met de stukken die gerepeteerd moesten worden, en zij stonden weer verbaasd over mijn werktempo. Het eindresultaat mocht er overigens best zijn en werd door het publiek zeer gewaardeerd!
Ja, en toen kwam ook nog Herman van Veen met zijn ‘speciale optredens’. Dat bleken dus optredens in zeer grote hallen en zalen. De laatste ervan, in Essen (Duitsland) moet ik nog doen. Het leuke is dat die datum in mijn vakantieperiode valt en ik dus met mijn hele gezin in het buitenland zit. Voor Herman geen probleem: Er wordt een vliegtuig geboekt vanuit Barcelona naar Essen en de volgende dag word ik weer teruggevlogen om eindelijk van mijn vakantie te kunnen genieten…
Maar ja, ik ken mezelf: Gitaartje gaat mee en zal het zeker niet kunnen laten om tijdens de vakantie weer een aantal nieuwe composities te schrijven. En dat vind ik ook het prettige aan muziek maken of eigenlijk vooral componeren. Het kan zich aandienen op ieder onverwacht en verwacht moment. Dan kan je maar beter je gitaar bij je hebben…
Ik wens iedereen een prettige zomer en vakantietijd toe en graag tot in het nieuwe seizoen bij mijn solo-optredens of bij CITY!

En o ja… gisteren heb ik besloten dat ik in de tweede helft van 2006 – van september t/m december – nog één keer met THE 5 GREAT GUITARS op tournee ga!

Harry Sacksioni

Aankomende optredens:
 • 11 aug
ROOSENDAAL
 • 24 okt
EMMELOORD
 • 26 okt
IJSSELSTEIN
 • 29 okt
DELFT
 • 01 nov
SCHIEDAM