Skip to content

Harry schrijft – ‘Gedachten vanuit niemandsland’

3 januari 2002

Op 22 december speelde ik in de schouwburg van Arnhem de laatste voorstelling van het eerste deel van mijn programma HELDEN 2. En zoals bijna ieder jaar neem ik na zo’n periode tot half januari even mijn rust. Niemandsland. Zo voelt die periode vaak. In dit geval breng ik die door op een mooi Nederlands eilandje vlak boven Friesland. Buiten het feit dat ik nu een tijdje volledig en zonder oponthoud met mijn dierbaren kan optrekken is het voor mij ook altijd een periode van overdenken en vooruitkijken.

Terugkijkend op de tourneeperiode vanaf half september, kan ik niet anders zeggen dan dat ik van ieder optreden genoten heb. Ja echt, vanaf het eerste optreden van HELDEN 2 heb ik werkelijk diep genoten. Ik weet dat het wat pedant moet klinken maar als ik eerlijk ben kan ik er niet omheen: Het lijkt wel of ik me beter voel dan ooit op het podium, en heb het vermoeden dat mijn gitaarspelen op zich, recht evenredig met dat gevoel mee de hoogte is ingegaan. Raar om dat na zolang spelen bij jezelf te constateren…
En, niet onbelangrijk, ik kreeg de indruk dat ook het publiek dat gevoel met mij deelde. Dat weet ik omdat ik sinds de uitkomst van de Helden CD, die ook verkocht wordt bij de optredens, na afloop van het optreden weer veel mensen ontmoet. Iets dat ik heerlijk vind omdat je een nog persoonlijker contact krijgt, en je hoort nog eens wat!

Vooruitkijkend zie ik ook een paar mooie dingen in het verschiet liggen. Ten eerst natuurlijk het vervolg van de Helden 2 tournee tot aan het einde van mei 2002, met als toetje de uitnodiging om vanaf 28 mei naar Oman te vliegen om daar in 6 dagen tijd 2 optredens te doen! Het is daar dan rond de 45 graden ……. Maar goed dat ik van warmte houd. Dat geldt gelukkig ook voor geluidsman Martijn die met me meegaat.

Ja, en dan het nieuwe seizoen. Daarin ga ik 2 verschillende programma’s doen. Vanaf september tot en met december doe ik een soloprogramma met de titel DE SOLIST. Daarvoor schrijf ik deels nieuw materiaal.
Maar ook kies ik voor dat programma mijn lievelingsnummers uit HELDEN 1 en 2, en een deel uit eerder geschreven eigen composities.
De titel DE SOLIST is een leuke tegenhanger van het programma dat ik in het tweede deel van dat seizoen ga doen, dus vanaf januari 2003. Dat heet voorlopig 4 GREAT GUITARS en ga ik voor het eerst op tournee met andere gitaristen, die allemaal ook nog uit een totaal verschillende hoek komen. Later zal ik wat meer informatie op deze site geven, maar reken maar dat dit een spannend project wordt!

En dan zijn we ondertussen toch alweer het jaar gepasseerd. (Dat heb ik op dusdanige wijze gevierd dat ik moet constateren dat ik weer wat harder moet trainen om het een en ander weer in de plooi te krijgen, en vooral de gitaar in de juiste positie…)
2002. Een belangrijk jaar, ook voor de wereldvrede.

Ik wil graag de wens uitspreken dat het voor de minder bedeelden een stuk beter zal gaan en voor de goed bedeelden een beetje.
Dat de gezondheidszorg een heel stuk gezonder wordt doormiddel van een geldinjectie.
Dat leerinstellingen dezelfde geldinjectie zullen krijgen en tevens verlost zullen worden van het studiehuis.
Dat de trein een gratis vervoermiddel zal worden, gewoon zoals dat hoort, waardoor de dagelijkse rijen op de ‘snel’wegen tot het verleden zullen behoren.
Dat het al snel gewoon wordt, dat kiezen bij de bakker of de slager, uit de juiste Monopoly muntstukjes, met een rij wachtenden van hier tot Tokyo achter je.

Maar vooral wens ik iedereen veel gezondheid, wijsheid, eerlijkheid en, onontbeerlijk, onnoemelijk veel mooie muziek!

Tot gauw!

Harry Sacksioni

Aankomende optredens:
 • 21 apr
DRIEL
 • 10 mei
UTRECHT
 • 11 mei
VOORBURG
 • 16 mei
VEENENDAAL
 • 25 mei
WIJK BIJ DUURSTEDE