Skip to content

Gitaar BB King geveild tijdens North Sea Jazz

13 juli 2002

Door: kunstredactie

DEN HAAG – Liefhebbers van de Amerikaanse bluesgitarist BB King kunnenin het bezit komen van een gitaar van hun held. De hoogste bieder is degelukkige.

In het kader van de zevenentwintigste editie van het North Sea Jazz Festivalin Den Haag, gisteren van start gegaan, wordt een unieke, gesigneerde ‘GibsonLucille’ van BB King geveild. De opbrengst komt ten goede aan een projectin Afghanistan van het Rode Kruis.

De veiling is door de organisatie van North Sea opgezet in samenwerkingmet de veilingsite Ricardo.nl.

Het instrument is tijdens het populaire jazzfestival te bewonderen in hetinternetcafé van North Sea in het Nederlands Congres Centrum. Voortwijfel over de echtheid van de Gibson Lucille is geen reden: het instrumentdraagt niet alleen de handtekening van BB King, maar gaat ook vergezeldvan een echtheidscertificaat plus een taxatierapport dat is opgesteld doorde Nederlandse gitarist Harry Sacksioni.

Geïnteresseerden kunnen hun bod uitbrengen op de internetsite www.ricardo.nl.En ook via www.northseajazz.nl is de veiling bereikbaar. De hoogste biederis binnen een week na het festival al in het bezit van de gitaar.

Aankomende optredens:
 • 21 apr
DRIEL
 • 10 mei
UTRECHT
 • 11 mei
VOORBURG
 • 16 mei
VEENENDAAL
 • 25 mei
WIJK BIJ DUURSTEDE