Skip to content

Gitaar steelt de show

1 februari 2012

De negenjarige June Mons speelt samen met Frans Sieswerda. (Foto: Jan van Es)ZOETERMEER – In 2B-Home Party Centre heeft Frans Sieswerda zondag voor de derde keer zijn gitaarshow gehouden. Aan deze show werkten verder mee Sandra Sieswerda, Johan Timmermans, Rolf Bants, en Rob en Anneke Kroeders. De jury bestond uit de bekende gitarist Harry Sacksioni en Alfons van Erkel, tevens voorzitter. Zo’n 150 liefhebbers waren naar deze show komen luisteren. Het geluid werd verzorgd door Rolf Bants en Jody Koewé van Muziekshop Zoetermeer.

De winnaars van de wedstrijd met de compositie de Kattendans uit de Sacksioni Methode waren Ralp Otterspeer als eerste prijswinnaar en Patrick Blijleven die de tweede prijs won. De eerste prijs bestond uit een Boss E-band audio-player van Muziekshop Zoetermeer en de tweede prijs was een cadeaubon van € 50,- van Bladmuziekshop.nl.

Frans Sieswerda, Fingerstyle specialist, beheerst onder andere de methode van Harry Sacksioni. Sacksioni werd in de jaren zeventig bekend om zijn akoestisch gitaarspel, dat hij vooral door zijn samenwerking met Herman van Veen onder de publieke aandacht kon brengen. Zijn composities spreken, bij gitaristen en anderen, zeer tot de verbeelding. Verreweg het meeste van zijn oeuvre bestaat uit eigen composities, van een hoofdzakelijk instrumentaal karakter. Afgelopen dinsdagavond trad Harry Sacksioni nog op in het Stadstheater van Zoetermeer. Harry Sacksioni maakte tot dusverre 25 lp’s/cd’s waarvan een groot aantal de gouden status bereiken.

Dichtbij.nl

Foto’s: Jan van Es

https://youtu.be/45YfIGuCp5g

Aankomende optredens:
 • 11 aug
ROOSENDAAL
 • 24 okt
EMMELOORD
 • 26 okt
IJSSELSTEIN
 • 29 okt
DELFT
 • 01 nov
SCHIEDAM