Skip to content

Gitaarvirtuoos Sacksioni speelt in De Hofnar

23 mei 2002

VALKENSWAARD In theater De Hofnar aan de Hofnar 10 in Valkenswaard speeltop vrijdag 24 mei om

20.15 uur Harry Sacksioni muziek van en voor zijn Helden (2).

In het succesvol vervolg op Helden zoekt gitaarvirtuoos Sacksioni verdernaar zijn muzikale wortels en speelt hij interpretaties en bewerkingen vanzijn Helden uit de pop-, folk-, chanson- en jazzwereld.

Tijdens de voorstelling staan composities van Stevie Wonder, The Beatles,Paul Simon, Queen en vele anderen samen met Sackioni’s eigenzinnige gitaararrangementenborg voor swingende, ingetogen en passievolle momenten. Ook krijgen in Helden(2) eigen composities over zijn helden die niet uit de muziekwereld komen,een belangrijke plaats zoals voetballer Edgar Davids, de Muppets en bokserCassius Clay (Mohammed Ali). "Eigenlijk heb ik nooit helden gehad",zegt Harry Sacksioni. "Het gaat bij mij meer om respect dat ik voorsommige mensen heb. Zo hou ik zelf helemaal niet van boksen. Wel heb ikenorm veel waardering voor iemand als Cassius Clay. Vooral om hoe hij zichheeft opgesteld binnen de bokswereld en hoe negers ongelofelijk veel houvastaan hem hadden. Datzelfde geldt ook voor mensen uit de muziekwereld. Omdatik Respect niet zo’n goede titel vond, is het uiteindelijk Helden geworden.Naar mijn voorstellingen komt ook veel jeugd kijken. Dat doet mij goed.Ik merk dat gitaarspelen erg in trek is bij de jeugd en dat ik voor veelmensen een voorbeeld ben. De nummers die ik speel heb ik zelf bewerkt. Zois het nummer over Edgar Davids een heel snel nummer geworden met veel adrenalineerin. Bij het nummer over Cassius Clay staat ritmisch gezien vooral zijnvoetenwerk centraal. Het is moeilijk om uit te leggen hoe dat klinkt, eigenlijkmoet je het gewoon horen." Voorafgaand aan dit Helden (2)tournee vanHarry Sacksioni die half september. 2001 van start ging, verscheen op hetCutaway-label de live-cd Helden. Edisonwinnaar Harry Sacksioni is éénvan Nederlands belangrijkste gitaristen, een voorbeeld voor jong talenten voor velen zelfs een gitaarheld. "Mijn cd is alleen via internette koop. Ik heb Helden speciaal in eigen beheer uitgegeven omdat ik de prijzenvan cd’s in winkels belachelijk hoog vind. De cd is voor 18,50 euro ookna afloop van het concert te koop", aldus Harry Sacksioni. www.harrysacksioni.nl

Aankomende optredens:
 • 21 apr
DRIEL
 • 10 mei
UTRECHT
 • 11 mei
VOORBURG
 • 16 mei
VEENENDAAL
 • 25 mei
WIJK BIJ DUURSTEDE