‘Betrokken bij…’

Harry is betrokken bij een aantal goede doelen. Hij is tevens ambassadeur van Stichting Stoute Schoenen, gespecialiseerd in het aanbieden van zorg op maat voor autistische kinderen en voor kinderen met een aan autisme verwante stoornis.

Stichting Stoute Schoenen (Ambassadeur)

Stoute SchoenenStichting Stoute Schoenen is gevestigd in een vrijstaande villa op het bosrijke terrein van Berg & Bosch, nabij Bilthoven en is gespecialiseerd in het aanbieden van zorg op maat voor autistische kinderen en kinderen met een aan autisme verwante stoornis.
Gitarist, componist en tekstschrijver Harry Sacksioni leeft en ademt muziek. Muziek is zijn taal. Wat hij ervaart en beleeft zet hij, bijna als vanzelf, om in muziek. En met die taal weet hij velen te bereiken. Want de taal van de muziek is universeel.
Kinderen met autisme of een aan autisme verwante stoornis, hebben vaak moeite met het onder woorden brengen van hun gedachten en emoties. Muziek is echter de taal van het hart en die wordt door alle kinderen verstaan. Muziek luisteren en muziek maken is voor veel autistiche kinderen een fijne manier om zich te uiten en/of om juist rustig te worden.
Harry Sacksioni heeft zich aan deze stichting verbonden en wil op deze manier autisme onder de aandacht brengt bij een breder publiek. Op zijn CD Adrenaline staat het nummer Stoute Schoenen, wat het verband tussen Harry en onze Stichting nog bevestigt.

Muziekids

MuziekidsHet doel van de non-profit organisatie Muziekids is om in heel Nederland in iedere provincie, in de plaatselijke ziekenhuizen, een Muziekids studio te vestigen waar zieke kinderen actief zelf muziek kunnen maken of passief hun favoriete muziek kunnen beleven.
Professionals zullen eenmaal in de week de zieke kinderen begeleiden, waardoor de kinderen meegenomen worden in de wereld van de muziek zodat ze even hun ziekte kunnen vergeten, al is dat maar voor een klein moment.

Nationaal Jeugdfonds Jantje Beton

Jantje BetonJantje Beton vindt het heel belangrijk dat kinderen in hun vrije tijd spelen. Wanneer kinderen spelen, hebben ze op het moment zelf veel plezier. Harry componeerde, arrangeerde en musiceerde in samenwerking met Gideon van Aartsen voor meerdere projecten van Jantje Beton.

Het promotiefilmpje voor Jantje Beton ‘Kind van de Rekening’ was in 2004 en 2006 te zien op de Nederlandse televisie. Harry Sacksioni maakte de muziek en de arrangementen en produceerde het nummer. De tekst van “Kind Van De Rekening” is van Gideon van Aartsen. Het lied wordt gezongen door Rob de Nijs.

www.jantjebeton.nl

Stichting Pallieter

PallieterStichting Pallieter maakt zich sterk voor de zorg van zieke kinderen. Helaas kunnen niet alle ziektes bij kinderen genezen worden. Verzorging en verzachting is dan het enige wat nog mogelijk is. Harry is ambassadeur voor Pallieter.
www.pallieterhelpt.nl

Lees hier de column die Harry hierover schreef.

Comments are closed.