Skip to content

Gitaarjongens – Grootse gitaaravond Carré!

29 december 2012

Gitaarjongens

Op maandag 4 maart 2013 zal Harry meedoen aan een bijzondere gitaaravond in Koninklijk Theater Carré.

Vanwege de 125ste verjaardag van dit gebouw is Henny Vrienten gevraagd om een speciale avond te bedenken. Henny’s liefde voor de gitaar bracht hem op het idee een gitaristen-avond te organiseren waarin alle gitaristen die hij de top van Nederland acht, hun eigen liefde voor dat mooie instrument, alleen en met elkaar, kunnen laten zien, horen en voelen. Iedere gitarist zal daarom die avond in ieder geval een nummer spelen dat de grondslag was van die liefde voor dat bijzondere instrument. Een nummer waar hij als jongetje zo door geraakt werd dat hij daarna nooit meer om dat instrument heen kon…

Daarnaast speelt iedereen een eigen stuk, samen met één of meerdere van de andere gitaristen. Gitaristen waar je misschien al eerder mee had willen samen spelen maar waar het om uiteenlopende redenen nooit van was gekomen. En om deze nu al legendarische avond helemaal compleet te maken, zullen in verschillende combinaties ook beroemde muziekmomenten uit de filmwereld voorbij komen. Daarbij zit zeker ook het bekende banjo-gitaarduel uit de film Deliverence.

De twaalf gitaristen die deze avond zullen optreden zijn naast Harry: Jan Akkerman, Arthur Ebeling, J.B. Meijers, Anne Soldaat, Daniel Lohues, George Kooymans, Eelco Gelling, Jan Hendriks, Rudy de Queljoe, Anton Goudsmit en Pablo van de Poel.

Gitaarjongens in Carré – Bag Lady (Harry Sacksioni, JB Meijers, Henny Vrienten)

Aankomende optredens:
 • 25 mei
WIJK BIJ DUURSTEDE
 • 01 jun
HEERENVEEN
 • 08 jun
GROOTSCHERMER
 • 11 aug
ROOSENDAAL
 • 24 okt
EMMELOORD