Skip to content

Harry Sacksioni bij Podium Witteman

31 januari 2021

Vanwege zijn 50-jarig optreedjubileum was Harry op 31 januari 2021 te gast bij het televisieprogramma Podium Witteman. Tijdens het interview kwamen verschillende anekdoten uit zijn anekdotenboek ter sprake.
Harry en Paul spraken onder andere over Harry’s keuze tussen voetbal en gitaarspelen, en zijn ontmoeting met Leonard Bernstein die iets anders verliep dan verwacht…

“‘Hello Mister Bernstein,’ zei ik. Langzaam, draaide hij zich, zonder op te staan om, en keek me schuin omhoog, strak aan. Ik had m’n hand uitgestoken ter begroeting, maar hij leek geen aanstalten te maken hetzelfde te doen. Z’n blik priemde zich nog steeds in mijn ogen, gleed toen uiterst langzaam van mijn hoofd, langs mijn lichaam naar beneden tot aan mijn tenen en weer terug, en plots zag ik een vreemde mengeling van gevoelens in z’n ogen. Het leek minuten te duren.” – Uit “Dat kunnen ze allemáál wel zeggen…”

Hieronder het gehele interview van Harry bij Podium Witteman:

Uiteraard was er ook ruimte voor de muziek. Pianist Mike Boddé speelde zijn versie van Harry’s nummer Natrapje. Het origineel hiervan duurt slechts 20 seconden, maar voor de gelegenheid had Boddé dit uitgebreid tot een volledige compositie met de titel Inkoppertje.
Later in de uitzending speelde Harry zijn compositie Meta Sequoia en een speciale versie van Masai Mara met pianobegeleiding van Mike Boddé.

Aankomende optredens:
 • 25 mei
WIJK BIJ DUURSTEDE
 • 01 jun
HEERENVEEN
 • 08 jun
GROOTSCHERMER
 • 11 aug
ROOSENDAAL
 • 24 okt
EMMELOORD