Skip to content

Harry Sacksioni eert zijn ‘Helden’ in Blauwe Kei

9 april 2002

Harry Sacksioni, blijft op zoek naar zijn muzikale voorbeelden in 'Helden (2)'(foto: Paul Peeters)VEGHEL- Theater de Blauwe Kei verwelkomt deze week meestergitarist Harry Sacksioniop het podium. Daarnaast zijn er optredens te zien van het Nederlands Kindertheateren Bolder & Plante: het Filmhuis vertoont de Nederlandse film Magonia.

Harry Sacksioni zet zijn eerste schreden op het muzikale vlak in bandjesmet illustere namen als Clungel en Samll Jack.

Zijn talent om te componeren had zich toen al aangediend: zijn eerste orkestcompositieAurora schreeft hij voor het mandolineorkest van zijn toenmalige gitaarleraar.Na zijn ontmoeting met producer Hans van Hemert wordt hij in 1970 studiomuzikant.Samen met zijn zus Loes schrijft Harry een groot aantal liedjes in die tijd.Het liedje Angelique wordt als B-kantje voor de single Rozen voor Sandravan Ronnie Tober uitgekozen, hetgeen Harry en Loes geen windeieren legt.

Herman van Veen

Begin jaren zeventig is Harry voor ’t eerst actief in het theater, eerstals begeleider van Cabaret Tingel Tangel en later bij Herman van Veen. Harrytreedt echter steeds meer op de voorgrond en werkt .veelvuldig samen met(inter)nationale artiesten en gezelschappen als muzikant, arrangeur en producer.Ook componeert hij film- en televisiemuziek. Hij bouwt gestaag verder aanzijn eigen cd-oeuvre en toert met regelmaat langs de theaters. In zijn vorigeprogramma Helden is Harry, op zoek gegaan naar de artiesten die hem muzikaal’gevormd’ hebben. Hij zet die zoektocht voor in het huidige programma Helden(2), waarin hij composities van zijn favoriete pop-, folk-, chanson- enjazzartiesten een geheel eigen Sacksioni-touch geeft. De voorstelling opdonderdag 11 april begint om 20.15 uur. Entree: 13,50 euro.

Op zondag 14 april treedt Het Nederlands kindertheater op met Tien is teveel, een voorstelling waarin het thema discriminatie op originele wijzeis verwerkt. Op het toneel staan dertig jongeren.. en éénhondje. Aanvang 14.30 uur. Entree: volwassenen 11,50 euro, kinderen tot13 jaar 8,00 euro. Op maandag 15 april vertoont Filmhuis Veghel de Nederlandsefilm Magonia, het debuut van Ineke Smits. De film is gebaseerd op het boekMagonische verhalen van Arthur Japin. In het voorprogramma zit de korteanimatiefilm ‘Radio Umanak’. Aanvang 20.15 uur; entree 6,50 euro. Op, dinsdag16 april treedt het vrouwelijke cabaretduo Bolder’ & Plante op met BiggerBetter Bolder & Plante. Als de vrouwelijke tegenhangers van Waardenburgen De Jong zetten zij heftig, slapstick-achtig bewegingstheater neer. Aanvang20.15 uur; entree 13,50 euro.

Aankomende optredens:
 • 04 jan
VENLO
 • 05 jan
MEPPEL
 • 06 jan
NIJMEGEN
 • 10 jan
IJSSELSTEIN
 • 11 jan
HOORN