Skip to content

André Kuipers belt gitarist Harry Sacksioni

27 juni 2012

Andre Kuipers

PERSBERICHT – 27 JUNI 2012 Gitaarvirtuoos Harry Sacksioni wist niet wat hij meemaakte toen hij gisteren gebeld werd en bleek astronaut André Kuipers vanuit zijn capsule aan de lijn te hebben. Kuipers is een groot fan van Sacksioni’s muziek en luistert daar geregeld naar tijdens zijn verblijf in de ruimte. Het wederzijds respect is groot zo bleek tijdens het vijf minuten durend gesprek dat begon toen André boven Libië vloog en eindigde 3000 km verder. Zondag zal André Kuipers landen in Kazachstan. Vlak voor de landing wordt ingezet, zo liet Kuipers weten, luistert hij toepasselijk naar Sacksioni’s compositie GELAND.

Naar aanleiding van het telefoontje dat astronaut Andre Kuipers dinsdag 26 juni vanuit de ruimte pleegde met Harry Sacksioni werd Harry direct gebeld door Omroep Gelderland. Het gesprek met Harry is hieronder terug te luisteren:

Harry Sacksioni gebeld door astronaut André Kuipers

LIENDEN – Gitaarvirtuoos Harry Sacksioni uit Lienden heeft dinsdagavond een bijzonder telefoontje gehad. Astronaut André Kuipers belde vanuit de ruimte. Kuipers is groot liefhebber van de muziek van Sacksioni. Die had voor het vertrek van de astronaut een video voor hem opgenomen. Kuipers belde om te bedanken voor die video en vertelde dat hij de muziek van Sacksioni graag draait in de ruimte. De twee spraken vijf minuten met elkaar en er komt binnenkort een vervolggesprek. Kuipers landt zondag en draait daarbij de muziek van Sacksioni. Ze gaan later afspreken om uitgebreid te praten.

Geweldig! Zojuist belde @astro_andre Kuipers vanuit de ruimte naar me!! 5 minuten met hem gesproken. Zondag duimen voor een veilige landing.

— Harry Sacksioni (@harrysacksioni) June 27, 2012

Aankomende optredens:
 • 25 mei
WIJK BIJ DUURSTEDE
 • 01 jun
HEERENVEEN
 • 08 jun
GROOTSCHERMER
 • 11 aug
ROOSENDAAL
 • 24 okt
EMMELOORD