Skip to content

Harry Sacksioni in kasteeltuin landgoed Middachten (aankondiging)

29 juni 2012

DE STEEG – Met een optreden door Harry Sacksioni op zondag 1 juli start De Alliantie haar jaarlijkse serie zomerconcerten in het Groene Theater van de kasteeltuin van landgoed Middachten in De Steeg. Het concert stond eerder gepland voor het seizoen 2011, maar toen moest de gitarist zijn optreden anuleren als gevolg van een ernstige blessure. Sacksioni wordt algemeen gezien als een van de beste naoorlogse Nederlandse gitaristen. Zijn carrière omspant inmiddels zo’n 4 decennia. Zijn artiestenbestaan begon in het seizoen 1970/’71 bij het cabaret van Sieto Hoving gevolgd door een jarenlange samenwerking met Herman van Veen. Verreweg het grootste deel van zijn oeuvre bestaat uit eigen composities waaronder beroemde stukken als Meta Sequoia, Elixer, Bello en Paddentrek.
Sacksioni bespeelt tijdens een concert meerdere gitaren. Voor een tournee maakt hij de keuze uit zijn collectie akoestische en elektrische modellen, afhankelijk van de sfeer en de (gitaar)stemming van de composities. Gitaristen gebruiken zijn composities voor gitaarsolo graag als studiemateriaal en maken daarbij niet zelden gebruik van de door de gitarist zelf ontwikkelde ‘Sacksioni Methode’. Hoe veelzeggend zijn gitaarspel ook is, Sacksioni musiceert nooit zonder zijn stukken te voorzien van causerieën, humoristische verhaaltjes en anekdotes.

Meer informatie over Harry Sacksioni: www.harrysacksioni.nl
De entree bedraagt €11.- en is incl. de toegang tot de tuin die is gelegen aan de Smidsallee in De Steeg, kinderen tot 12 jaar €5.50. Het concert begint om 11.30 uur, kassa open vanaf 10.30 uur. Reserveren is niet mogelijk.

Bron: Nieuws.nl, 29 juni 2012

Aankomende optredens:
 • 25 mei
WIJK BIJ DUURSTEDE
 • 01 jun
HEERENVEEN
 • 08 jun
GROOTSCHERMER
 • 11 aug
ROOSENDAAL
 • 24 okt
EMMELOORD