Skip to content

Harry Sacksioni onthult foto op expositie Raphaël Drent

31 december 2009

woensdag 23 december 2009 11:02

TIEL – In café Bas in Tiel is het dinsdagavond erg druk. Genodigden en vrienden van fotograaf Raphaël Drent hebben zich in het café verzameld voor de officiële opening van de expositie. Aan Harry Sacksioni de eer om de officiële handeling te verrichten en de laatste foto te onthullen.

door Esther Coumans

“Een paar weken geleden ben ik door Bas benaderd of ik foto’s van artiesten hier aan de muur wil hangen”, steekt Raphaël Drent van wal. ,,Samen hebben we mijn collectie popfoto’s doorgenomen en deze tien uitgekozen.” De fotograaf die ook foto’s voor de Stad Tiel maakt, kijkt trots naar de foto’s die aan de muur hangen. De expositie heeft als naam meegekregen ‘Van Urf tot U2′ en dat is ook wat de bezoekers te zien krijgen. Foto’s van lokale bands zoals Urf Rund en Rukvet nummer 7, maar ook foto’s van Anouk en U2 prijken aan de muur. ,,Het is de bedoeling dat deze foto’s zo’n half jaar hangen en dan vervangen we er een paar”, geeft Drent aan. ,,Door het wisselen hou je het levendig.”

Gitarist Harry Sacksioni vertelt dat hij het samenwerken met de fotograaf zo prettig vindt. ,,Als hij een foto van mij komt maken, dan heeft hij gelijk ideeën hoe deze moet zijn. Hij denkt mee en weet precies hoe de setting eruit moet komen te zien. Het is een hele fijne manier van werken.” Dan loopt de gitarist naar de enige lijst waar nog een doek voor hangt en trekt deze weg. Hij onthult een foto van zichzelf. ,,Dit doe ik anders nooit”, lacht Sacksioni. Hij doelt op de foto waar hij met zijn tong zijn gitaar likt. ,,Dit is enorm geposeerd”, lacht hij nog harder.

De foto van Kyteman gemaakt op Appelpop van dit jaar is toch wel één van de favorieten van Drent. ,,Deze beeldt precies uit wat hij doet. Het dirigeren van zijn orkest. Ik vind het een top foto”, zegt hij trots.


Bron: De Stad Tiel Online (23 dec 2009)

Aankomende optredens:
 • 21 apr
DRIEL
 • 10 mei
UTRECHT
 • 11 mei
VOORBURG
 • 16 mei
VEENENDAAL
 • 25 mei
WIJK BIJ DUURSTEDE