Skip to content

Harry Sacksioni presenteert DVD Voorschotense gitarist Wim den Herder

26 februari 2009

Donderdag, 26 februari 2009 // Cultureel nieuws

De bekende gitaarvirtuoos Harry Sacksioni noemt de uit Voorschoten afkomstige Wim den Herder ‘een van Nederlands grootste gitaristen’. Sacksioni was juryvoorzitter van de Nationale Gitaarkampioenschappen toen Wim daar in 1997 (als 13-jarige!) de eerste prijs won. Vorig jaar nodigde hij Wim uit om mee te doen in zijn City Talent Tour. Ook speelt Wim een solo op Sacksioni’s nieuwste CD ‘Adrenaline’.

Wim den Herder groeide op in Voorschoten en zat in Leiden op het Stedelijk Gymnasium. Daarna studeerde hij jazz-gitaar aan het conservatorium in Amsterdam. Het Wim den Herder Trio bestaat verder uit Daniel Gueli, basgitaar en Roald Becher, drums. De DVD bevat eigen composities in een geheel eigen stijl, met wortels in de Blues. Nummers als ‘Meteoriet’ ‘Rock of ages’ en ‘Opgewekt’ hebben via You Tube al vele enthousiaste reacties opgeleverd.

Gitarist Harry Sacksioni presenteert zondag 15 maart de DVD ‘Introducing’ van het Wim den Herder Trio. Dit gebeurt in De Heeren van Amstel, Thorbeckeplein 5 Amsterdam. Aanvang 21.00 uur.

Zie voor meer informatie www.wimdenherder.nl

Aankomende optredens:
 • 25 mei
WIJK BIJ DUURSTEDE
 • 01 jun
HEERENVEEN
 • 08 jun
GROOTSCHERMER
 • 11 aug
ROOSENDAAL
 • 24 okt
EMMELOORD