Skip to content

Harry Sacksioni speelt op benefiet voor ernstig gewonde zanger​/​gitarist Joep Pelt

20 februari 2012

Joep PeltOp 13 maart is er in de Melkweg een benefietavond voor zanger/gitarist en Radio 6-presentator Joep Pelt. Pelt raakte levensgevaarlijk gewond bij een auto-ongeluk, waarbij hij zijn vrouw verloor. Zijn toestand is inmiddels stabiel. Aan de benefietavond werken artiesten van diverse pluimage mee. Naast Harry Sacksioni treden onder andere Moke, Perquisite, Tim Knol, Typhoon, Mdungu, Lucky Fonz III en Benjamin Herman op. Harry leerde Joep twee jaar geleden kennen tijdens het Muziekcafé The Mix van Muziek Centrum Nederland waar ze samen gespeeld hebben.

De benefietavond Support Joep Pelt vindt dinsdag 13 maart plaats in de Melkweg, Amsterdam. De zaal opent om 19.00 uur, het programma begint 20.00 uur. De entree bedraagt 15 euro (geen lidmaatschap), alle inkomsten gaan naar de getroffen artiest.


Joep PeltJoep Pelt is ongeveer zes weken geleden levensgevaarlijk gewond geraakt bij een auto-ongeluk in Zuid Afrika, waar hij op vakantie was. Zijn vrouw Hester en een inzittende van de andere auto zijn overleden. Pelt is zes keer geopereerd maar zijn toestand is inmiddels stabiel, zo vertelt zijn manager Vincent Kruger. “Hij zou eigenlijk binnen twee weken al naar huis kunnen, maar inmiddels ligt hij al zes weken in het ziekenhuis in Johannesburg. De doktoren moeten nog een paar operaties verrichten. Alle ingrijpende operaties heeft hij al gehad, maar hij mag nog niet worden vervoerd in deze toestand.”

De aankomende optredens van Pelt in Frankrijk, op 14, 15 en 19 maart, zijn voorlopig uitgesteld. Om Pelt financieel bij te staan wordt op 13 maart de benefietavond Support Joep Pelt georganiseerd in de Melkweg. Het volledige programma is inmiddels bekend. In lijn met de diversiteit van de muziek van Joep Pelt werkt een gemêleerd palet aan artiesten belangeloos mee aan de avond: Moke, Perquisite, Mps PILOT, Benjamin Herman, Tim Knol, Typhoon, Harry Sacksioni, Mdungu, Lucky Fonz III, The Ex, T.S. Galloway en Arthur Adam treden op. Kruger: “Het wordt muzikaal heel interessant. Zeker geen alledaags programma, maar heel cross-over.”

Bron: 3voor12

Aankomende optredens:
 • 25 mei
WIJK BIJ DUURSTEDE
 • 01 jun
HEERENVEEN
 • 08 jun
GROOTSCHERMER
 • 11 aug
ROOSENDAAL
 • 24 okt
EMMELOORD