Skip to content

Harry Sacksioni steunt stichting BeatBatten! met uniek concert

10 april 2013

Vanwege een grote op handen zijnde radio en tv campagne van stichting Beatbatten die start vanaf aankomende juli wordt het optreden van Harry Sacksioni en de band Cold Turkey dat vrijdag 25 mei zou plaatsvinden, verplaatst tot na deze campagne. De nieuwe datum zal, zodra dit bekend is, op deze site bekend gemaakt worden.

Logo BeatBattenOnder de naam Zeldzaam Mooi Concert steunt topgitarist Harry Sacksioni de stichting BeatBatten, met een uniek concert op 24 mei in de Linde te Groesbeek. Naast Sacksioni treedt ook de band Cold Turkey op. De stichting probeert op deze manier meer aandacht te krijgen en geld te verzamelen voor deze zeldzame, fatale ziekte bij kinderen.

Initiatiefnemer Ronald Jansen over het concert: “Het leven kan raar lopen. Begin dit jaar hadden we een normaal leven en nu organiseer ik Zeldzaam Mooie Concerten om een ziekte onder de aandacht te brengen, waarvan ik tot voor kort nog nooit van had gehoord.“ Batten is de naam van een genetische ziekte, die ervoor zorgt dat de stofwisseling in de cellen niet goed verloopt. Dit zorgt ervoor dat bij kinderen tussen de 6 en 8 jaar het zicht snel achteruitgaat. En omdat het een progressieve ziekte is, ontstaat er naast blindheid helaas nog veel meer uitval en dus ellende wat hen uiteindelijk veel te jong fataal wordt. Er worden 2 kinderen per jaar geboren in Nederland. Er is geen medicijn en dus geen behandeling.

Jansen: “Sinds wij de diagnose voor onze zoon Roel kregen, had ik vrijwel direct het gevoel dat ik niet zomaar kan toekijken wat er met hem gaat gebeuren. Daar kan ik niet mee leven, vandaar dat ik me gelijk heb aangesloten bij Stichting BeatBatten die geld inzamelt voor onderzoek dat gaande is in Duitsland. We hopen zo ooit tot een medicijn te komen. Harry Sacksioni treedt geheel belangeloos op en zal veel werk van zijn laatste dubbelCD (While my guitar gently weeps) spelen met o.a. werk van George Harrison en de Beatles. Coverband Cold Turkey zal ook een bijdrage leveren en bij een aantal nummers zullen Sacksioni en de band samen optreden. Dat beloofd een unieke samenwerking te worden met een hoog Beatles-gehalte!

Het optreden is 24 mei in de Linde te Groesbeek. Het start om 20.00 uur en de entree bedraagt 25 euro per persoon. Dit is inclusief een welkomstdrankje. De opbrengst is bestemd voor het onderzoek dat naar de Batten ziekte wordt gedaan. De kaarten zijn te bestellen via de website www.beatbatten.com.

Aankomende optredens:
 • 25 mei
WIJK BIJ DUURSTEDE
 • 01 jun
HEERENVEEN
 • 08 jun
GROOTSCHERMER
 • 11 aug
ROOSENDAAL
 • 24 okt
EMMELOORD