Skip to content

Andre Kuipers speelt cd Harry Sacksioni in de ruimte

15 december 2011

Astronaut Andre Kuipers is groot fan van Harry’s gitaarspel

Andre KuipersOp woensdag 21 december is astronaut Andre Kuipers in Rusland gelanceerd voor een vijf maanden durende reis in de ruimte. Toen de European Space Agency (ESA) hoorden dat de astronaut groot fan van Harry’s gitaarspel is, benaderde zij Sacksioni om Kuipers te verrassen met een videoboodschap. Deze videoboodschap werd vlak voor Harry’s optreden in Leiden op dinsdag 29 november opgenomen.

Als extra verrassing heeft Harry tijdens het avondoptreden zijn programma While my guitar gently weeps even onderbroken om speciaal voor Andre een nummer te spelen (Stoute Schoenen), dat ook op video werd opgenomen. De videoboodschap heeft Andre vlak voor zijn lancering te zien gekregen en op het live opgenomen nummer wordt Andre als verrassing getrakteerd tijdens zijn verblijf in de ruimte. Andre heeft zelf Harry’s laatste cd ADRENALINE meegenomen in de capsule.

De dag van de lancering was Harry Sacksioni samen met zijn dochter Jessa door ESA uitgenodigd om de lancering in Noordwijk via een groot scherm bij te wonen samen met Andre’s naaste familie.

Foto’s van Harry’s aanwezigheid bij de ESA in Noordwijk tijdens de lancering zijn te zien op de Pulling the Stringssite (toegankelijk voor leden).

Videoboodschap: “PromISSe mission: André’s music”

De videoboodschap die Harry heeft opgenomen voor Andre Kuipers is hieronder te zien (vanaf 2:44 min). In hetzelfde filmpje zijn ook de booschappen van de bands Marillion en Pink Floyd te zien.


During his five-month PromISSe mission, ESA astronaut André Kuipers is listening – of course – to a lot of his favourite music. He has taken a selection of music with him on the ISS and soon a song a day will be featured on his blog (blogs.esa.int/andre-kuipers). Here some of the artists included on André’s playlist send their best wishes, including Marillion, Pink Floyd and one of André’s all-time favourites, Dutch guitarist, Harry Sacksioni.

Aankomende optredens:
 • 25 mei
WIJK BIJ DUURSTEDE
 • 01 jun
HEERENVEEN
 • 08 jun
GROOTSCHERMER
 • 11 aug
ROOSENDAAL
 • 24 okt
EMMELOORD