Skip to content

Harry Sacksioni werkt mee aan Muziekids!

27 januari 2011

Muziekids zet zich in voor het welzijn van zieke kinderen die voor korte of lange tijd in een ziekenhuis verblijven.
MuziekidsHet doel van de non-profit organisatie Muziekids is om in heel Nederland in iedere provincie, in de plaatselijke ziekenhuizen, een Muziekids studio te vestigen waar zieke kinderen actief zelf muziek kunnen maken of passief hun favoriete muziek kunnen beleven. Professionals zullen eenmaal in de week de zieke kinderen begeleiden, waardoor de kinderen meegenomen worden in de wereld van de muziek zodat ze even hun ziekte kunnen vergeten, al is dat maar voor een klein moment.

De gedachte achter dit initiatief is duidelijk: Muziek is ontspanning, en dat is iets waar zieke kinderen in een ziekenhuis behoefte aan hebben. Muziekids is uniek en zorgt er voor dat kinderen even het ziekenhuis vergeten. Dat is belangrijk voor ze en kan zelfs bijdragen aan een sneller herstel.
Muziekids is een bijzonder en muzikaal non-profit project. Het is ooit begonnen in Hilversum met een gitaarveiling tijdens het muziekevenement de Guitar Experience, waarvan de opbrengst ten goede zou komen van deze jeugd en in het bijzonder voor de kids die de pech hebben om kort, of langdurig met een ziekte in aanraking te komen. Het doel van Muziekids is om hen door middel van hun projecten een helende muziekbeleving aan te reiken, waardoor zij hun – vaak toch door de ziekte bepaalde – gedachten, los kunnen laten. Of beter nog; mogelijk zelfs wat vergeten.

Muziekids is opzoek naar sponsoren en mensen die zich inzetten voor de kinderen uit de ziekenhuizen. Voel jij je aangesproken of wil je net als Harry een verschil maken en jezelf inzetten voor zieke kinderen, meld je dan aan via de speciaal daarvoor bestemde website: www.muziekids.nl of stort een spontane bijdrage op de Muziekids Giro 58.78.98.550.

Aankomende optredens:
 • 04 jan
VENLO
 • 05 jan
MEPPEL
 • 06 jan
NIJMEGEN
 • 10 jan
IJSSELSTEIN
 • 11 jan
HOORN