Skip to content

Harry schrijft – ‘Adrenaline’

21 december 2008

Het heeft (te) lang geduurd voor ik me weer tot schrijven kon zetten maar hier is het dan!

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat de methode die ik heb geschreven een enorm succes blijkt te zijn. Na acht jaren hard werken dacht ik er even van af te zijn maar vooral de praktische zaken sinds de uitkomst hebben mijn volledige tijd in beslag genomen. Althans, de tijd die overbleef tussen de optredens van de nieuwe tournee door want – je zou het bijna vergeten met al die media aandacht voor de methode – die was ook al vanaf september van start gegaan. En hoe! De publieke belangstelling plus de publieke waardering voor dit programma is zeer groot. Ik denk dat er veel mensen op afkomen door die media aandacht maar zeker ook door het feit dat ik mijn 40 jarig optreed jubileum vier met deze tournee. Ik blik tijdens dit programma bijvoorbeeld terug naar mijn prille begin inclusief de TV beelden uit die tijd. Zo komen vele momenten uit mijn verleden langs, maar ik schuw zeker ook de allernieuwste composities niet. En natuurlijk de tekenfilmpjes! Alle jonge leden van Pulling the Strings zullen dat niet weten maar er is een periode in mijn leven geweest waarin ik tekenfilmpjes bedacht bij de muziek die ik schreef. Een paar daarvan zijn nu dus weer te zien tijdens deze optredens. Hoge ogen gooit ‘natuurlijk’ het filmpje De Opdracht: Gaat heen en Vermenigvuldigt U…

De uitkomst van de nieuwe CD genaamd ADRENALINE heb ik om twee redenen verlaat. Ten eerste nam het succes van de Sacksioni Methode teveel tijd in beslag om nog geconcentreerd aan de release te kunnen werken. En ten tweede waren er nog steeds twee nummers die geen titel hadden… Tijdens mijn optredens heb ik aan het publiek dan ook na het spelen van die nummers, suggesties voor de titels gevraagd. Daar zaten geregeld een aantal zeer bruikbare bij. Welke het gaan worden zal je wel zien als de CD uit is. Ik heb overigens voor deze CD voor een viertal nummers een aantal gasten uitgenodigd om mee te spelen. Zo spelen in Zoumana – een andere versie dan je gewend bent – Digmon Roovers bas op de gitaar en Zou Diarra op zijn zelfgebouwde Kora! In het swingende Amsterdam Arena speelt buiten Digmon een van Nederlands grootste gitaartalenten Wim den Herder mee. (Met o.a. een prachtige improvisatie in het middendeel!) En in Torredembarra geeft super flamencogitarist Eric Vaarzon Morel een heerlijk ritme en een zeer Spaanse kleur aan dit nummer. Ook hier speelt Digmon de bas. In de slotcompositie (Uitgespeeld) van deze CD speelt Digmon de slide gitaar.

Overigens wordt het een echte jubileum uitgave want het is een heel pakket geworden! Een dubbel CD met 1 CD nieuw werk, en 1 CD met een selectie uit oudere nummers maar die ik opnieuw heb opgenomen. Daarbij zit er ook een DVD bij genaamd Heart Labour, waarop weliswaar mijn solo optreden centraal staat, maar je ook meerijdt in mijn auto naar de vele projecten die ik buiten de optredens doe. Er staan bijvoorbeeld beelden op vanuit de studio waar ik Golden Earring zanger Barry Hay produceer tijdens een opname van een lied dat ik voor een serie heb geschreven. Je bent ook getuige van een soundcheck vlak voor een optreden, het Five Great Guitars project komt aan bod en zelfs ook beelden uit mijn tijd met Herman van Veen en nog veel meer. Dit alles wordt verbonden door een interview dat tussen alle onderdelen gemonteerd is.

En last but not least zit er ook mijn anekdotenboekje bij genaamd: Dat Kunnen Ze Allemáál Wel Zeggen! Hierin een overzicht van zo’n twintigtal situaties uit mijn leven die ik de moeite waard vond om op te schrijven. Momenten en situaties die gevoelens oproepen van zeer komisch tot behoorlijk genant en van uiterst vrolijk tot levensbedreigend. Een drietal hiervan vertel ik ook tijdens mijn jubileum programma.
Waarschijnlijk zal dit jubileum pakket eind januari uitgebracht worden. (Voorlopig alleen via de site en bij mijn optredens te koop.)

Ik ga overigens in het aankomende jaar ook een paar andere, zeer leuke dingen doen. Zo heeft het televisie programma Knoop in je Zakdoek, een programma waar verstandelijk beperkten de hoofdrol hebben, mij uitgenodigd voor een speciaal project waarin een van de verstandelijk gehandicapten een Masterclass van mij voor TV zal ondergaan. Daarbij zal er in November 2009 een groot Knoop In Je Zakdoek Gala zijn vanuit Koninklijk Theater Carré waarin die leerling en ik, samen met het Metropole Orkest zullen optreden. Ook dit wordt via de televisie uitgezonden. Ik verheug mij er nu al op!

Weer een heel ander project maar zeker niet minder prettig is het optreden dat ik ga doen samen met het Flevo Mannenkoor op zaterdag 28 maart a.s. in de Meerpaal in Dronten. Het is nu al uitverkocht en ik ga daar een paar zeer bijzondere nummers doen met het gehele koor en combinaties met zangers uit dat koor. Ook gaan we een aantal niet gebruikelijke arrangementen maken van nummers als Scarborough Fair, La Chanson des Vieux Amants en Blue Moon.

Wat betreft de invulling van het nieuwe seizoen – van september 2009 tot en met mei 2010 – heb ik besloten om van september tot en met december 2009 mijn 40 jarig jubileum programma De Sacksioni Methode te prolongeren en te spelen in de steden waar ik dit seizoen niet heb gestaan.

Vanaf januari 2010 ga ik mijn nieuwe soloprogramma – ADRENALINE genaamd – spelen. Hoewel het een soloprogramma is voel ik er nu al veel voor om af en toe Digmon Roovers of het geweldige gitaartalent Wim den Herder uit te nodigen. Maar goed dat ligt ver in het verschiet dus daar kan ik nog wel even over nadenken…

Ik wens iedereen een zeer gezond, integer, crisisloos, vrolijk maar vooral muzikaal 2009!

Harry Sacksioni

Aankomende optredens:
 • 06 dec
WAGENINGEN
 • 07 dec
DRACHTEN
 • 04 jan
VENLO
 • 05 jan
MEPPEL
 • 06 jan
NIJMEGEN