Skip to content

Harry voor de 12de keer Akoestische gitarist van het jaar!

22 februari 2022

Harry Sacksioni is voor het 12de jaar op rij door de lezers van maandblad Gitarist gekozen tot Akoestische gitarist van het jaar – Benelux! Sinds de start van de poll van het tijdschrift, is Harry ieder jaar bovenaan geëindigd in deze categorie.

Harry liet in voorgaande jaren al weten erg blij te zijn met de uitverkiezing:

Het is een enorme blijk van waardering voor mijn spel op zowel mijn CD’s als tijdens de live optredens! Zeker omdat de keuze niet door een jury gedaan wordt maar door het publiek en de lezers van het blad Gitarist. Dat zegt veel!

Uiteraard weet ik als geen ander dat er onder muzikanten zelf geen wedstrijd kan bestaan. De kracht zit hem nu juist in de verscheidenheid van al die gitaristen. Die verschillende karakters en de daaruit voortvloeiende uiteenlopende technieken vormen een schitterend landschap voor de liefhebber.

Het muziekblad schrijft het volgende:

De Gitarist Poll Awards zijn dé graadmeter van wat ‘in’ is op dit moment wat betreft gitaarspel en gitaarproducten. We vroegen op ons pollformulier: “Wie heeft het afgelopen jaar de beste prestatie geleverd naar jouw opinie: live, op albums of andere opnames, in workshops of clinics?”

Bijna 4000 lezers van Gitarist en bezoekers van Gitarist.nl hebben hun stem uigebracht. Dat leverde in de categorie Akoestisch gitarist Benelux de volgende uitslag op:

Akoestisch gitarist Benelux

1 (1) Harry Sacksioni
2 (3) Bertolf
3 (2) Tim Knol
4 (4) Stochelo Rosenberg
5 (-) Jimmy Rosenberg
6 (5) Marike Jager
7 (-) Jacques Stotzem
8 (-) Timo van der Sman
9 (6) Eddie Mulder
10 (7) Eric Vaarzon Morel

Gitarist feliciteert Harry Sacksioni met het voor de 12e (!) keer behalen van de eerste plaats in deze categorie!

Bron: gitarist.nl

Aankomende optredens:
 • 25 mei
WIJK BIJ DUURSTEDE
 • 01 jun
HEERENVEEN
 • 08 jun
GROOTSCHERMER
 • 11 aug
ROOSENDAAL
 • 24 okt
EMMELOORD