Skip to content

HeartGala, een daverend succes!

4 december 2008

Op maandag 1 december was het eerste HeartGala in The Open te Tiel een feit. Stichting Heartbeat mocht ruim 150 gasten ontvangen die zich allen bereid verklaarden de doelstellingen van de Stichting te steunen. Zij hebben tijdens een schitterend meer-gangen diner genoten van optredens van onder meer Re-Play, Harry Sacksioni, Maaike, Frans Duijts en het Betuws Popkoor. De avond “vol passie en hartstocht” werd gepresenteerd door Vivian Boelen, ambassadrice van het organiserende Stichting Heartbeat. Dankzij een veiling van bijzondere kunstwerken, een loterij en sponsoren van het HeartGala is er een gigantisch bedrag opgehaald.

Stichting Heartbeat biedt onder andere gezinnen met een hartpatiëntje gratis activiteiten en vakanties, waarbij plezier en ontspanning het uitgangspunt is. Om deze vakanties blijvend mogelijk te maken wordt er volgend jaar gestart met de bouw van een eerste HeartVilla in Zeewolde. Het ontwerp en de maquette hiervan zijn tijdens het HeartGala onthuld. Voorts wordt de opbrengst bestemd voor het project HeartSafe Tiel. Een tweede doelstelling van de Stichting Heartbeat is meer defibrillatoren (AED’s) in het straatbeeld te krijgen. In de gemeente Tiel wordt een netwerk van AED’s gerealiseerd die 24 uur per dag toegankelijk zijn, omringd door een netwerk van vrijwilligers.

Het HeartGala werd indrukwekkend geopend door het Betuws Popkoor, bekend geworden door het Henny Huisman programma “Korenslag”” . Na de eerste twee nummers richtte Vivian Boelen samen met voorzitter Björn Tannemaat het welkomstwoord tot de aanwezige gasten en aansluitend ontvouwde zich een afwisselende show vol entertainment en culinaire hoogstandjes. Een intiem optreden van Maaike werd gevolgd door het innemende trio Sol Y Luna. Guitaarvirtuoos en Betuwenaar Harry Sacksioni nam iedereen mee op een muzikale reis door de Sacksioni methode. Door de jubilaris, inmiddels 40-jaar in het vak, werden de eerste klanken van het duet met Enny Lacet ingezet van het nummer SOS, speciaal geschreven voor kinderen in nood. Een muisstil publiek was het resultaat. Overweldigend!

Na het optreden van sit-down comediant Jaap Bressers werd de veiling gestart. De litho’s van Astrid Engels kregen snel een nieuwe eigenaar, evenals de kunstwerken die GlasEntertainer Willem Buyse gedurende de avond had gemaakt. Frans Duijts en Re-Play stonden borg voor een waanzinnige afsluiting van het HeartGala. De opbrengst was hartverwarmend en bedroeg ruim 37000 euro.Björn Tannemaat voorzitter van de Stichting Heartbeat “Een heel mooi gala. Fantastisch.We hebben tijden het HeartGala aan drie bedrijven een HeartAward mogen uitreiken, Han Groot Obbink van Kernie’s Wunderland, aan Marcel van Oosten, architect van de HeartVilla en aan de coureurs Peter Span en Marcel van Dam van het raceteam Hartrijden.nl. Ik prijs me erg gelukkig dat we terug kunnen kijken op ons eerste geslaagde HeartGala. Een woord van dank aan alle artiesten is dan wel het minste. Maar ook niet te vergeten zijn alle vrijwilligers die achter de schermen hebben gezorgd voor een spectaculaire show.” Meer informatie: www.heartgala.nl

Aankomende optredens:
 • 04 jan
VENLO
 • 05 jan
MEPPEL
 • 06 jan
NIJMEGEN
 • 10 jan
IJSSELSTEIN
 • 11 jan
HOORN