Skip to content

Harry schrijft – ‘Het einde van de tour nadert…’

14 mei 2001

Het einde van de tour nadert maar omdat ik heb besloten om de laatste reeks optredens digitaal op te nemen, betekent het in dit geval dat ik nu juist een uiterst drukke tijd ga krijgen. Zo’n 15 optredens ga ik doorluisteren om de beste opnamen op de Helden live CD te krijgen die eind augustus/ begin september in de winkels moet liggen. Samen met mijn geluidsman Martijn van Campen zullen we in de studio het vuur aan de schenen gelegd krijgen, want ik heb van hem begrepen, (hij heeft stiekem al het één en ander beluisterd) dat er heel wat, zoals hij dat noemt ‘bevlogen’ materiaal tussen zit. En als je, laat ik zeggen zeven prachtig swingend gespeelde Ali shuffles hebt of b.v. vijf mooie Lenno’s: welke take kies je dan? Nee, dat wordt nog een hele klus!
Ondertussen ben ik ook bezig de laatste delen van de Sacksioni Methode te schrijven. Het valt me niet echt mee om, als je zelf geen les hebt gehad, de kern te raken van de vele technieken die ik behandel. Daarom heb ik een klein aantal mensen die op verschillende niveau’s gitaarspelen het manuscript meegegeven zodat ik via hen nog een aantal ‘praktijkzaken’ in de methode kan verwerken. Zo langzamerhand begin ik wel te geloven dat ik er een hoop mensen van verschillend spelniveau een behoorlijk plezier aan kan laten beleven. Nou, zoals je begrijpt zit ik voorlopig dus wel even onder de pannen!
Maar…. ik wil dit stukje afsluiten met vooral dank te zeggen aan alle mensen die dit seizoen in grote getalen naar mijn optredens zijn gekomen en waarvan er ook nog velen de moeite namen om in het gastenboek van deze site hun bevindingen en/of hun gevoelens aan ons (en mij) mee te delen. Zeer veel dank daarvoor. En natuurlijk hoop ik de meeste van jullie weer persoonlijk te ontmoeten op de Pulling the Stringsdag in Wijk bij Duurstede op zondag 10 juni a.s.!

Harry Sacksioni

P.s. Op zondag 17 juni geef ik in de Katoenclub in Arnhem een clinic voor mensen die interesse hebben in de Sacksioni uitgave van de MARTIN fabrieken. Ik speel daar een uur en in het volgende uur mag je zélf deze, naar mijn idee prachtige gitaar, bespelen…! De toegang is gratis. Voor meer informatie bel je even naar Bergmann instrumenten in Arnhem en vraag je naar Gert-Jan.

Aankomende optredens:
 • 11 aug
ROOSENDAAL
 • 24 okt
EMMELOORD
 • 26 okt
IJSSELSTEIN
 • 29 okt
DELFT
 • 01 nov
SCHIEDAM