Skip to content

Grootse hommage aan Harry in België

25 februari 2010

De aankomende vier maanden staan de muziekscholen in België volledig in het teken van de muziek van Harry Sacksioni. Workshops, masterclasses een heuse Sacksioni wedstrijd met als hoofdprijs een optreden samen met Harry! ‘Harry Sacksioni 60’ bestaat uit 4 evenementen, verspreid over de maanden februari t/m mei 2010, rond de levende gitaarlegende Harry Sacksioni

Initiatiefnemers en organisatoren zijn de Belgische gitarist Jan Depreter en Rudi Ronzani (groot gitaarliefhebber). Zij organiseren deze grootse hommage-weken aan Harry vanwege het feit dat hij dit jaar 60 jaar wordt en dit een belangrijk moment achten om de jarenlange betekenis van Harry’s muziek voor de muziekwereld in het algemeen en die van Vlaanderen in het bijzonder, te benadrukken.

Op 27 & 28 februari geeft Harry zelf een fingerstyle Masterclass in de wintertuin van het Ursuline Instituut in Onze-Lieve-Vrouw Waver (bij Mechelen). De apotheose vindt plaats op zondag 16 mei a.s. in de Singel te Antwerpen waar een groots hommageconcert zal plaatsvinden. In deze prachtige zaal zullen voor de pauze optredens plaatsvinden door een aantal nog geheim te houden prominenten die Harry’s muziek zullen uitvoeren. Na de pauze zal Harry zelf optreden met aan het slot een zeer bijzondere uitvoering van VENSTERS in een arrangement van Jan Depreter. Voor Harry zelf een meer dan prachtige afsluiting omdat hij in datzelfde Antwerpen (Elizabeth zaal) in 1975, zijn eerste uitvoering van VENSTERS samen met het Nationaal Orkest van Vlaanderen, uitvoerde.

Voor meer informatie, zie www.harrysacksioni60.be

Overzicht alle activiteiten ‘HARRY SACKSIONI HOMMAGE MAANDEN’:

Donderdag 25 februari 2010 (11.00 uur): Harry Sacksioni geeft een persconferentie in België voor het Hommageproject Harry Sacksioni 60.

Locatie: Wintertuin Ursulinendomein, Bosstraat 9, 2861 Onze-Lieve-Vrouw-Waver – Ursulazaal
Niet toegankelijk voor publiek

*** RADIO ***


Donderdag 25 februari 2010 om 13u: Harry Sacksioni geeft een live interview op Radio 2 in Antwerpen ten behoeve van het Hommageproject Harry Sacksioni 60.
Locatie: DeSingel, Desguinlei 25, 2018 Antwerpen – Studio
Niet toegankelijk voor publiek

Donderdag 25 februari 2010 om 16u

Harry Sacksioni is te gast in het programma “Moshi” op Radio 1 in Brussel, België voor het Hommageproject “Harry Sacksioni 60”.
Locatie: VRT, Reyerslaan, Brussel – Studio
Niet toegankelijk voor publiek
Omschrijving: Harry Sacksioni zal strikt persoonlijk spreken over 3 muziekstukken die een diepgaande invloed hadden op zijn leven en de Hommage evenementen die voor hem op touw wordt gezet dit jaar in België ter gelegenheid van zijn verjaardag. Aan het eind geeft Harry een korte Live Performance.

*** MASTERCLASS ***

Een exclusief masterclass-weekend op 27 en 28 februari 2010 met tal van activiteiten, workshops en privé-lessen gegeven door Harry Sacksioni (Fingerstyle) en Jan Depreter (Klassiek).
Zaterdag 27 en zondag 28 februari 2010 doorlopend (vanaf 11u30)
Harry Sacksioni geeft Masterclasses aan Belgisch talent.
Locatie: Wintertuin Ursulinendomein, Bosstraat 9, 2861 Onze-Lieve-Vrouw-Waver – Oratorium
Vrije toegang
Omschrijving: Harry Sacksioni geeft twee dagen les over zijn unieke fingerstyle speelstijl zoals beschreven in de Sacksioni Methode. De klassieke gitaristen worden gecoached door de Antwerpse gitarist Jan Depreter. De reeds uitverkochte Masterclasses die plaatsvinden in een adembenemend geklasseerd ‘Art Nouveau’ monument “De Wintertuin” in Onze-Lieve-Vrouw-Waver (nabij Mechelen) zijn vrij toegankelijk voor publiek.

*** TIJDGEEST RECITAL JAN DEPRETER ***

Zaterdag 27 februari 2010 om 20u

Harry Sacksioni ‘special guest’ in hommagerecital ‘Tijdgeest’ van gitarist Jan Depreter.
Locatie : Wintertuin Ursulinendomein, Bosstraat 9, 2861 Onze-Lieve-Vrouw-Waver – Oratorium
Omschrijving: Belgische klassieke gitaarvirtuoos Jan Depreter heeft zich een jaar lang verdiept in het monumentale oeuvre van Harry Sacksioni. Dit avondconcert in de “Masterclass Series” zit boordevol verrassingen en geeft een mooi overzicht van Harry’s mooiste pareltjes van vroeger en nu.
Duur: 1 uur
Tickets: 12 euro (10 euro vvk)
Extra: Harry signeert achteraf zijn laatste nieuwe CD’s “Tijdgeest” en “Adrenaline”
Info & Reservaties: Beperkte Plaatsen. Juiste bedrag storten met vermelding van “Concert 27/02/2010 + Uw Naam + Aantal Tickets” op rekeningnummer van RODE PRODUCTIONS fv (IBAN: BE21 9794 2775 0403, BIC: ARSPBE 22)
Contact: tickets@harrysacksioni60.be

*** DEELNEMERS CONCERT ***

Zondag 28 februari 2010 om 19u30u

“Happy Harry Hour!” – Concert door de deelnemers aan de “Harry Sacksioni Masterclass”
Locatie: Wintertuin Ursulinendomein, Bosstraat 9, 2861 Onze-Lieve-Vrouw-Waver – Oratorium
Omschrijving: Na twee dagen lang intensieve lessen met Harry Sacksioni in de sprookjesachtige “Wintertuin” in Onze-Lieve-Vrouw-Waver (nabij Mechelen) is het tijd om de deelnemers zelf aan het woord te laten. Wie weet welke verrassingen het talent van morgen voor u in petto heeft?
Extra: de première-uitvoering van “Vensters” voor gitaarorkest en solist.

Vrije toegang. Reservaties verplicht! Beperkte Plaatsen.

Info & Reservaties: E-mail met vermelding van “Concert 28/02/2010 + Uw Naam + Aantal Tickets”
Contact: tickets@harrysacksioni60.be
Info: wedstrijd@harrysacksioni60.be

*** WEDSTRIJD ***

Een unieke gitaarwedstrijd op 20 en 21 maart 2010, waaraan alle Vlaamse gitaarstudenten kunnen deelnemen.

Zondag 20 maart 2010 om 19u

Live Concertfinale Gitaarwedstrijd “Harry Sacksioni”
-Locatie : Concertzaal Stedelijke Academie voor Muziek & Woord “Jozef Pauly”, Ferdinand Pauwelsstraat 102, 2180 Ekeren (België)
Omschrijving: Welke 6 gitaristen worden de uitverkorenen om met Harry Sacksioni te mogen spelen op het grootste Hommageconcert op 16 mei in de Singel (Antwerpen)? De zenuwen zijn gespannen als gitaarsnaren… Beleef het live mee!
Deuren: 18u30
Proclamatie : 21u30

Vrije toegang (met dank aan het District Ekeren)

Info & reservaties: wedstrijd@harrysacksioni60.be

Vrijdag 02 april 2010 om 20u

Laureatenconcert Jan Depreter
-Locatie : CC Podium, Frans Messingstraat, 2100 Deurne (Antwerpen, België)
-Omschrijving: De 6 laureaten van de gitaarwedstrijd mogen zich opwarmen met de gitaarklas van de Stedelijke Academie voor Muziek & Woord “Jozef Van Poppel” van Deurne (www.samwdeurne.be) in een recital van de Antwerpse gitarist Jan Depreter.

Extra: Uitvoering van het Gitaarorkest Van Poppel van “Eclips” en “Vensters”

Deuren: 19u30

Vrije toegang (met dank aan het district Deurne)

Info & reservaties: tickets@harrysacksioni60.be

*** HOMMAGECONCERT! ***

Zondag 16 mei 2010 om 20u

Hommageconcert Harry Sacksioni 60Locatie : DeSingel, Blauwe Zaal, Desguinlei 25, 2018 Antwerpen (België)
Omschrijving: Een spetterend hommageconcert in twee delen. Voor de pauze zullen o.a. de 6 laureaten van de gitaarwedstrijd optreden samen met de Antwerpse gitarist Jan Depreter met een eerbetoon aan de jarige Harry Sacksioni, die het tweede deel van het concert helemaal voor zijn rekening neemt.
Extra: gastoptredens!
Extra: Tot slot uitvoering “Vensters” door Harry Sacksioni en 100 gitaristen.

-Deuren: 19u30

-Tickets (plus 2 euro reservatiekosten*)

-27 / +60 : 8 euro
-Rang I : 20 euro
-Rang II : 16 euro
-Rang III : 12 euro

*DeSingel rekent per ticket een reservatiekost aan van 2 euro. Hiervoor kunnen desgewenst uw genummerde plaatsen per post thuis bezorgd worden.

-Info & reservaties:
DeSingel
Open op, ma tot vrij van 10:00 tot 19:00 za van 16:00 tot 19:00 (zo gesloten).
Reservatie, tel : +32 3 2482828, Mail : tickets@desingel.be

Website: www.desingel.be

Met dank aan de Stad & Provincie Antwerpen, Liefhebber, het Consulaat-Generaal der Nederlanden, Yamaha, Savarez, Argenta, Muziekhandel Lemca, Muziekhandel Crescendo, District Deurne, District Ekeren, Gemeente Sint-Katelijne-Waver, Toerisme Sint-Katelijne-Waver, VZW Crearte, VZW Wintertuin, Sabam.

Aankomende optredens:
 • 25 mei
WIJK BIJ DUURSTEDE
 • 01 jun
HEERENVEEN
 • 08 jun
GROOTSCHERMER
 • 11 aug
ROOSENDAAL
 • 24 okt
EMMELOORD