Skip to content

Hommage aan Harry Sacksioni in Carré

13 oktober 2010

CarreAMSTERDAM – De gitarist Harry Sacksioni wordt 23 oktober 60 jaar. Reden voor een aantal artiesten die nauw met Sacksioni hebben samengewerkt om een feestje te geven.
Op 19 oktober 2010 brengen ze in het Amsterdamse theater Carré een hommage aan de gitarist. Artiesten als Herman van Veen, Leoni Jansen, Raymond van het Groenewoud en The 5 Great Guitars verzorgen dan optredens voor publiek en vertellen anekdotes over hun tijd met Harry.
Het balletgezelschap Introdans zal een deel opvoeren van het bekende werk Piste, waarvan de muziek is gecomponeerd door Sacksioni.
Begin jaren zeventig begeleidde hij onder anderen Herman van Veen met wie hij langs de theaters trok. Daarnaast werkte hij de afgelopen jaren met een groot aantal andere artiesten. Ook gaf hij veel solovoorstellingen. Sinds 1975 bracht hij in totaal zo’n 25 albums uit.

Stijl
Sacksioni ontwikkelde een heel eigen stijl van spelen. Hij kan de baslijn, de akkoorden én de melodie tegelijk op één gitaar spelen, iets wat wereldwijd maar heel weinig gitaristen kunnen.

In 1994 kreeg hij een Edison voor zijn album Who’s pulling the strings. Vorig jaar werd hij tijdens zijn 40-jarig jubileumvoorstelling benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

© ANP

Persbericht Carre
Persbericht Carre
Persbericht Carre
Persbericht Carre

Aankomende optredens:
 • 25 mei
WIJK BIJ DUURSTEDE
 • 01 jun
HEERENVEEN
 • 08 jun
GROOTSCHERMER
 • 11 aug
ROOSENDAAL
 • 24 okt
EMMELOORD