Skip to content

Hoog artistiek peil bij theatervoetbaltoernooi

24 mei 2005

Jacques J. d’Ancona

haren – Geen wedstrijd verloren. En toch niet hoger dan de elfde plaats in het klassement. De verbazing was aanzienlijk bij het voetbalteam van Theater De Molenberg uit Delfzijl.

Met coryfeeën als oud-directeur Jan Knollema, de schrijver Jan Siebo Uffen als schier onpasseerbare doelman, gitarist Harry Sacksioni en uiteraard directeur Daniël Wever, etaleerde de ploeg een hoog artistiek gehalte. Op de velden van de v.v. Helpman kende het zeventiende toernooi van theater- en aanverwante voetbalploegen niettemin een overtuigende winnaar in De Tamboer uit Hoogeveen. Het had in de finale een verlenging nodig om de Stadsschouwburg met 3-1 te verslaan. Thom van der Goot kon het niet aanzien.

Met een ziekmelding excuseerde hij zijn afwezigheid. De door zorgen gekwelde Mieke Kluivers en Gerrit Nijhuis van De Muzeval uit Emmen (dat dertiende werd) zochten naar compensatie. Ze claimden de organisatie van het toernooi van 2006.
Martiniplaza bracht liefst drie teams op de been, goed voor een vierde, een achtste en een twaalfde plaats. Het ondefinieerbare Flauwe Cult werd derde, Geert Teis uit Stadskanaal zesde en De Oosterpoort zevende. De combinatiespelers van Bert Visscher – zelf niet present, hij zit drie weken in Carré – kregen de vijfde prijs. En tussen plek 23 voor Tryater en plek 10 voor het Noord Nederlands Toneel, dat zonder Koos Terpstra aantrad zaten ondermeer Dastater (21), ’t Kielzog uit Hoogezand (19) en De Meenthe uit Steenwijk (16)

Dagblad van het Noorden

Aankomende optredens:
 • 21 apr
DRIEL
 • 10 mei
UTRECHT
 • 11 mei
VOORBURG
 • 16 mei
VEENENDAAL
 • 25 mei
WIJK BIJ DUURSTEDE