Skip to content

‘Jaar van de Kikker’ in NVD dierentuinen

30 januari 2008

Lancering nationale Amfibieën Actie in Artis, Amsterdam

Door de opwarming van de aarde kan in de leefgebieden van amfibieën (kikkers, padden en salamanders) een dodelijke schimmel hard toeslaan, waardoor vele soorten dreigen uit te sterven. Dierentuinen luiden samen met andere natuurbeschermers de noodklok. Het jaar 2008 is daarom door de dierentuinen wereldwijd uitgeroepen tot het Jaar van de Kikker.

Actie!

Onmiddellijke actie is geboden en de dierentuinen, aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD), slaan daarom de handen ineen gedurende het Jaar van de Kikker. De dierentuinen zullen binnen de nationale Amfibieën Actie het komende jaar aandacht vragen voor de problematiek van de amfibieën. De dierentuinen zullen bovendien hun expertise op het gebied van fokprogramma’s inzetten om de verschillende ernstig bedreigde soorten in laboratoriumopstellingen te redden. Verder zal er geld worden ingezameld ten behoeve van onderzoek, maatregelen en oplossingen.

In Nederland is het Jaar van de Kikker vandaag (30/1) officieel van start gegaan. De landelijke kick-off werd gegeven in Artis, omdat Artis van de NVD dierentuinen de grootste collectie amfibieën huisvest.

Lancering CD ‘Paddentrek’ van Harry Sacksioni

Speciaal ter gelegenheid van het Jaar van de Kikker in de dierentuinen, heeft Harry Sacksioni zijn nummer ‘Paddentrek’ op CD-single opgenomen. Op 30 januari is deze unieke CD-single gelanceerd. Met het aanschaffen van de CD kan iedereen bijdragen aan de wereldwijde projecten die het overleven van de bedreigde amfibiesoorten veiligstellen.

Kikker van Max Velthuijs helpt ook mee!

Uitgeverij Leopold steunt met Kikker van Max Velthuijs de Amfibieën Actie! Kikker zal gedurende het hele jaar aanwezig zijn bij de verschillende activiteiten in de NVD dierentuinen.

Website: www.nvddierentuinen.nl NVD

www.dierennieuws.nl

Aankomende optredens:
 • 25 mei
WIJK BIJ DUURSTEDE
 • 01 jun
HEERENVEEN
 • 08 jun
GROOTSCHERMER
 • 11 aug
ROOSENDAAL
 • 24 okt
EMMELOORD