Skip to content

Knoop in je gitaar!

19 juni 2009

VEENENDAAL 13 mei 2009 – In de afgelopen 40 jaar zijn er talloze artiesten geweest met wie Harry de bühne heeft mogen delen. Nadat vorig seizoen een aantal jonge talenten hem al hadden bijgestaan in City! talent tour, werd hij op 13 mei bij het laatste nummer bijgestaan door Mike.
Dat is in dit geval heel bijzonder want Mike heeft een verstandelijke beperking. Desondanks is Mike een echt gitaartalent. Het Teleac-programma Knoop in je zakdoek heeft hem dan ook uitgekozen als onderdeel van een achtdelige serie over verstandelijk beperkten met een uitgesproken talent. In dit programma kon hij bij een bekende Nederlander een tweedaagse masterclass volgen, en omdat hij gitaar speelt werd dat natuurlijk bij Harry.

Continu gevolgd door een aantal camera’s heeft Harry met Mike twee dagen lang de verschillende kneepjes van het gitaarspelen doorgenomen. Harry was daarna zo onder de indruk van het spel van Mike en zijn enorme gedrevenheid op de gitaar dat hij hem meteen uitnodigde om in Veenendaal voor een volle zaal met hem mee te spelen. Ondanks al het publiek en de camera’s die ook toen weer op hem gericht waren, speelde hij schijnbaar zonder enige zenuwen het nummer Baglady mee, waarna hij als volleerd artiest de staande ovatie in ontvangst nam.
Na afloop vertelde Mike dat hij normaalgesproken vooral rock en heavy metal speelt, maar dat hij de muziek van Harry ‘heerlijk’ en ‘lekker ontspannen’ vindt. Hij vond het een geweldige ervaring om voor zo’n groot publiek te staan en wil graag meer optredens gaan doen. En aan de reactie van het publiek in Veenendaal te horen, moet dat geen probleem worden!

De TV Masterclass serie van Teleac / Knoop in je zakdoek, wordt vanaf november 2009 wekelijks uitgezonden.

Get Microsoft SilverlightBekijk de video in andere formaten.

Aankomende optredens:
 • 21 apr
DRIEL
 • 10 mei
UTRECHT
 • 11 mei
VOORBURG
 • 16 mei
VEENENDAAL
 • 25 mei
WIJK BIJ DUURSTEDE