Skip to content

Luc Schouten (14) speelt samen met gitaargrootheid Harry Sacksioni

25 februari 2008

Hoorn – Tijdens een vakantie van het gezin Schouten zat Luc in een vijver bij het gehuurde huisje te spelen. Daar deed de jeugdige gitarist uit Zwaag inspiratie op om ‘Oceans’ te schrijven. Met het instrumentale nummer kreeg hij vrijdagavond in Het Park een propvolle Othellozaal doodstil.

Luc Schouten

In de Hoornse schouwburg, aan de boorden van het IJsselmeer, werd zelfs geen enkel kuchje gehoord. Wel na zo’n vier minuten een groot applaus. Het verleidde de rasmuzikant Harry Sacksioni om in hoofdstedelijk dialect te zeggen: “En hij is nog maar 14 jaar. Krijg nou wat!”

De Amsterdammer toert met zijn ‘City Talent Tour’ door Nederland. Vernoemd naar zijn laatste cd ‘City’ en gecombineerd met een heel interessant idee. Op ieder podium mag een plaatselijke gitaarheld twintig minuten meespelen.

“Het idee is eigenlijk al in mijn eigen jeugd ontstaan”, legt Sacksioni uit. “Toen ik een jaar of vijftien was, dacht ik wel eens dat het grandioos zou zijn als een gevestigde naam mij zou bellen voor een gezamenlijk optreden. Dat is helaas nooit gebeurd.”

Het hele verhaal staat maandag in het Dagblad voor West-Friesland/Enkhuizer Courant.

www.nhd.nl 16-02-2008

Aankomende optredens:
 • 25 mei
WIJK BIJ DUURSTEDE
 • 01 jun
HEERENVEEN
 • 08 jun
GROOTSCHERMER
 • 11 aug
ROOSENDAAL
 • 24 okt
EMMELOORD