Skip to content

Masterclasses en optreden van Harry in België overweldigend succes!

26 april 2010

In de week van 22 tot en met 28 februari 2010 is in België het startschot gegeven van de ‘Sacksioni maanden’, de door de Belgische gitarist Jan Depreter in het leven geroepen hommage aan Harry Sacksioni, waaraan alle muziekscholen in Vlaanderen meedoen.
De ochtend van donderdag 25 februari begon met een persbijeenkomst waar een groot aantal kranten, en de televisie bij aanwezig waren. ’s Middags gaf Harry een interview voor de Belgische radio 2 in Antwerpen en daarna in Brussel een half uur interview voor het programma MOSHI dat zondag 28 februari om half 12 ’s middags is uitgezonden. Voor de Mechelse televisie was het groot nieuws want deze zond een acht minuten durend interview met Harry uit tijdens het journaal!

Zaterdag 27 en zondag 28 februari startten de masterclasses die volledig uitverkocht waren. In twee verschillende zalen van het schitterende Insulineninstituut in het landelijke gelegen Onze-Lieve-Vrouwe-Waver, gaf Jan Depreter zijn klassiek gerichte masterclasses en nam Harry het fingerstyle spel voor zijn rekening. Het was duidelijk dat De Sacksioni Methode ook in België is aangeslagen want bijna alle masterclass leerlingen studeerden er al uit. Veel jonge studenten bleken uiterst talentvol op de gitaar te zijn.
Zaterdagavond was ook het hommage optreden van Jan Depreter die onder de titel TIJDGEEST bijna alle nummers speelde van het gelijknamige drieluik van Harry. Na het optreden van Jan besteeg Harry nog even zelf het podium en speelde een aantal nummers van de nieuwe cd Adrenaline. Harry, die al een tijd niet meer in België had opgetreden, kreeg een staande ovatie van het publiek. De toegiften bestonden uit twee composities die Harry samen met Jan Depreter speelde; De Tweeling en een volledig akoestische versie van Scarborough Fair. De volgende dag het vervolg van de masterclasses met ’s avonds een optreden van alle masterclass leerlingen. Tijdens dat optreden bleken een aantal grote talenten goed bestand tegen de spanning van een optreden, en ook hier was het publiek zeer enthousiast. Nadat iedereen solo had gespeeld liet Jan Depreter alle deelnemer gelijkertijd weer plaatsnemen op het podium en werd voor het eerst voor een publiek, de ‘symfonische gitaarversie’ van VENSTERS gespeeld. Dertig gitaristen plus een sologitaar! Ook deze versie sprak het publiek erg aan. Aan het eind van deze hommage avond werd Harry – die als toeschouwer deze avond had bijgewoond – door de organisatoren op het podium gehaald en kreeg een ovationeel applaus.
Dit alles belooft wat voor het grootse hommageconcert, voor en met Harry, op zondag 16 mei in de grote zaal van De Singel in Antwerpen. Voor de pauze zullen anderen het werk van Harry spelen, en na de pauze zal Harry zelf optreden!

Aankomende optredens:
 • 11 aug
ROOSENDAAL
 • 24 okt
EMMELOORD
 • 26 okt
IJSSELSTEIN
 • 29 okt
DELFT
 • 01 nov
SCHIEDAM