Skip to content

Gitaarvirtuoos Harry Sacksioni komt met nieuwe CD: Adrenaline

1 januari 2010

De nieuwe cd van akoestisch gitaarfenomeen Harry Sacksioni is genaamd ADRENALINE en omvat dertien nieuwe nummers waarvan twaalf door Harry geschreven.

Op negen nummers speelt Harry solo en voor vier nummers nodigde hij gastmuzikanten uit om met hem mee te spelen. Zo speelt een van de grootste jonge gitaartalenten van dit moment – Wim den Herder – een schitterende improvisatie in het nummer Amsterdam Arena, ooit gemaakt voor de opening van het AJAX bolwerk. Ook flamenco gitarist Eric Vaarzon Morel kreeg van Harry de uitnodiging en laat zijn opzwepende Spaanse ritmen horen in Torredembarra. De Afrikaanse muzikant Zou Diarra en ‘stille kracht’ Digmon Roovers bespelen respectievelijk de zelfgebouwde Kora in het dansende Zoumana en slidegitaar in het verstilde Uitgespeeld.

In het openingsnummer Stoute Schoenen maakt Sacksioni meteen al zijn reputatie waar als gitarist die ‘een band in zijn eentje’ vormt. In dit swingende nummer zit de groove in de doorlopende baslijn, waarover hij tegelijkertijd de melodie en de akkoorden speelt.
Ook Harry’s traditie om op iedere cd een nummer van iemand anders te spelen heeft hij op Adrenaline voortgezet. In dit geval een nummer van zanger Freddie Mercury: Killer Queen. Van deze meeslepende en overtuigende versie staat ook een veel bekeken live opname op YouTube, die hoge waardering oogst.
Buiten verschillende soorten akoestische gitaren bespeelt Sacksioni ook de Tiple (12 snarig Zuid Amerikaans instrument) in het virtuoze titelstuk Adrenaline en de Dobro (metalen gitaar) in zijn ragtime compositie Free at Last.

Zijn inspiratie voor de composities haalde hij uit uiterst verschillende, maar vooral persoonlijke bronnen, zoals vliegangst (in de prachtig melodische compositie Geland); Spanje (Torredembarra); Afrika (Zoumana); Obama als eerste zwarte president (Free at Last); het Italiaanse landschap (Borgo Migliorini); zijn kater (De Kattendans); een winkeldievegge (De Kleptomane) en zijn eigen ‘levensdrive’ (My engine is running).

Ingetogen nummers en opzwepende ritmen gepaard aan virtuositeit. Harry Sacksioni weet met deze ingrediënten op Adrenaline als geen ander zijn indrukwekkende muzikale verhaal over te brengen.


Release: februari 2010 // Vanaf 10 februari 2010 start tevens zijn Adrenaline solo tournee in alle theaters van Nederland.

Vanwege zijn grote verdiensten voor de muziekwereld en jonge gitaristen in het bijzonder, is Harry Sacksioni in 2009 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Aankomende optredens:
 • 11 aug
ROOSENDAAL
 • 24 okt
EMMELOORD
 • 26 okt
IJSSELSTEIN
 • 29 okt
DELFT
 • 01 nov
SCHIEDAM