Skip to content

Harry Sacksioni brengt nieuwe versie van De Paddentrek uit!

30 januari 2008

Vanaf 30 januari a.s zal een nieuwe versie van de PADDENTREK te koop zijn. Deze CD single waarop 2 verschillende tracks van het nummer te horen zijn – 1 met gehele band, het 2de een solo gitaar versie – kwam tot stand in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen. Harry zegt er het volgende over:

Ik kreeg een verzoek van de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen om met mijn nummer De Paddentrek mee te helpen aan de internationale campagne om de kikkers, padden en salamanders voor uitsterven te behoeden. Ik moet zeggen: ik was meteen enthousiast. Ik heb ogenblikkelijk een nieuwe versie van het nummer opgenomen die we rond de start van ‘Het Jaar van de Kikker’ (30 januari 2008), op CD zullen uitbrengen. De zogeheten Amfibieën Actie wordt in Nederland door de 15 grootste dierentuinen ondersteund en met behulp van dit nummer kan je het publiek uitstekend bij het onderwerp betrekken.

Het is toch te gek voor woorden dat vele kikkers al zijn uitgestorven en er velen in de gevarenzone verkeren. De consequenties zijn ook voor ons belangrijk: zonder kikkers bijvoorbeeld, loop je meer kans op ziektes als Malaria, omdat de muggenlarven niet meer door de kikkers worden opgegeten. Wij hebben de kans er via de dierentuinen iets aan te doen en daarbij ben ik graag van de partij! De Paddentrek cd zal ook vanaf januari 2008 via mijn website www.harrysacksioni.nl, de website van de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen www.nvddierentuinen.nl plus in alle Nederlandse dierentuinen te koop zijn, waardoor de koper in een klap een exclusieve opname in huis haalt en gelijkertijd daadwerkelijk een bijdrage levert aan deze Amfibiën Actie! (Prijs: €3,50 in de dierentuinen en €3,50+verzendkosten via de website)

Voor het maken van deze CD nodigde Harry een aantal ‘oude bekende’ muzikanten uit waaronder Tubaïst HANS KOPPES en zijn vroegere slagwerker ROB JANSEN. Beide muzikanten zullen Harry ook bijstaan tijdens de officiële opening van het Jaar van de Kikker op woensdag 30 januari in ARTIS waar Harry om 14.00 uur een live optreden verzorgt.

De volgende mensen werkten mee aan de CD:

Harry Sacksioni – gitaar/toetsen
Lenee te Voortwis – bas
Hans Koppes – tuba/euphonium
Rob Jansen – drums grote trom
Onno Kuiper – accordeon
Arrangementen – Harry Sacksioni
Producer – Harry Sacksioni
Technicus – Sander van Herk
Opname – Stu Stu Studio, Loenen
Tekening voorkant – Gré Bliek

Het jaar 2008 is door de dierentuinen uitgeroepen tot het Jaar van de Kikker. Door de opwarming van de aarde kan in de leefgebieden van de kikkers en padden een dodelijk schimmel hard toeslaan, waardoor vele soorten dreigen uit te sterven. Met het kopen van deze CD helpt u mee aan het voortbestaan van de kikker. Een belangrijk deel van de opbrengst komt ten goede aan de overal op de wereld gestarte kikkerprojecten.

Aankomende optredens:
 • 11 aug
ROOSENDAAL
 • 24 okt
EMMELOORD
 • 26 okt
IJSSELSTEIN
 • 29 okt
DELFT
 • 01 nov
SCHIEDAM