Skip to content

Harry schrijft – ‘November 2002’

1 november 2002

Mijn programma DE SOLIST is zo goed als voorbij, en ik moet zeggen, het was weer een ongelooflijk heerlijke tijd.
Er schuilt ongetwijfeld een naïef kind in me, want ik kan me iedere dag weer realiseren in wat voor een bevoorrechte situatie ik leef: Doen wat je het liefste doet, en daar ook nog zoveel bijval voor krijgen! Zowel van het publiek als in de media.

Tijdens de maanden dat ik De Solist speelde heb ik overigens ook voor een aantal radio- en televisiespots muziek geschreven, gespeeld en opgenomen. Dat zijn allemaal films met een ‘wervend en/ of ideologisch’ karakter. Voor de Kankerbestrijding, de Maag -, lever -, darmstichting, Anti rookcampagne etc. Ook de titelsong voor de BNN documentaire serie THE WARZONE (uitzending iedere maand) heb ik geschreven, samen met tekstschrijver en journalist Gideon van Aartsen. Zojuist hoor ik dat dit nummer als single zal uitkomen……

Op dit moment richt ik mijn energie op de 15de december want dan vindt in Amsterdam de SENA AWARD plaats. – Voorheen: De Nationale Gitaarkampioenschappen -. Ik ben daar voorzitter van de jury die de 10 finalekandidaten gaat beoordelen. Deze keer zal ik ook zelf een kort optreden doen, waarin ik waarschijnlijk ook 1 of 2 duetten zal doen met eerdere winnaars van dit spectakel.

En tussen dit alles door ben ik ook bezig aan de afrondende fase van DE SACKSIONI METHODE. Op de CDRom die daar bij geleverd wordt komt ook een groot deel van mijn live-optreden te staan. Op dit moment ben ik dat deel aan het editen. – Overigens moet ik alle oefeningen en composities die in de methode voorkomen nog op film opnemen, dus voorlopig ben ik daar wel even zoet mee! -.

De voorbereidingen en repetities voor 5 GREAT GUITARS lopen zeer goed. Het programma zal bestaan uit composities van gitarist Jan Kuiper en van mijzelf. Ik schreef een stuk speciaal om samen met flamencogitarist Eric Vaarzon Morel te spelen en ik moet zeggen: de vlammen slaan er van af! Ook komt in dit programma een zeer swingende versie van een ouder nummer van mij genaamd THE ROARING CITY. Gitarist Digmon Roovers speelt hierbij op zijn gitaar een vreselijk stuwende bas(!)partij. Het grootste deel van de maand januari repeteren we, en op 29 januari gaan we van start! Ik hoop jullie te zien.

Harry Sacksioni

Aankomende optredens:
 • 02 dec
HENGELO
 • 06 dec
WAGENINGEN
 • 07 dec
DRACHTEN
 • 04 jan
VENLO
 • 05 jan
MEPPEL