Skip to content

Ode aan gitaarvirtuoos Harry Sacksioni in Koninklijk Theater Carré!

8 juli 2010

Na een 40-jarige jubileumtour, een Koninklijke onderscheiding en een eigen gitaarmethode kon het bijna niet uitblijven… Op dinsdag 19 oktober a.s. wordt in het Koninklijk Theater Carré een hommage gebracht aan Nederlands grootste akoestische gitarist: Harry Sacksioni!

Om zijn grote betekenis voor de Nederlandse muziekwereld te benadrukken zullen alle artiesten die een rol spelen (en speelden) in zijn roemrijke carrière tijdens deze avond een ode brengen aan de muzikale veelzijdigheid van de gitaarvirtuoos.

Tijdens deze unieke avond zullen alle belangrijke facetten uit zijn carrière de revue passeren. Een keur aan grote artiesten zingen en spelen werk van Sacksioni in speciale uitvoeringen. Om het zo verrassend mogelijk voor Harry te maken kunnen we helaas niet alle namen prijsgeven van de vele optredende artiesten. Maar door een klein tipje van de sluier op te lichten kunnen we wel vast de grootsheid van deze avond blootleggen. Wat dacht u van: Herman van Veen, Raymond van het Groenewoud en Eric Vaarzon Morel.

En hoe mooi deze namen al klinken, het is nog lang niet alles… Sacksioni’s veelzijdigheid als componist wordt bijvoorbeeld ook benadrukt door een spectaculair optreden van balletgezelschap Introdans, dat een deel uit het werk ‘Piste’, waarvoor Sacksioni de muziek componeerde, zal opvoeren. Omdat Harry Sacksioni tevens een inspiratiebron voor vele gitaristen is zullen naast vrienden en collega’s uit het verleden, ook jonge virtuoze gitaartalenten hun opwachting maken!

De presentatie van deze avond is in handen van radio-icoon Frits Spits.

Bestel nu de kaarten voor deze eenmalige, unieke avond via de website van Koninklijk theater Carré

De optredende artiesten over Harry:

Speciale fanaanbieding: met 5 euro korting naar Carré!

Speciaal voor Pulling the Strings-leden is vanaf heden de actie ingegaan om met 5 euro korting aanwezig te zijn op 19 oktober a.s. bij het grootse Hommage concert aan Harry Sacksioni in het Koninklijk theater Carré! Log voor meer informatie over deze actie en voor het bestellen voor kaarten met korting in op de Pulling the Strings site.

Aankomende optredens:
 • 06 dec
WAGENINGEN
 • 07 dec
DRACHTEN
 • 04 jan
VENLO
 • 05 jan
MEPPEL
 • 06 jan
NIJMEGEN