Skip to content

Release live dubbelalbum ‘Vijfenzestig’!

19 november 2015

Jubileumconcert Harry Sacksioni & Friends

Harry Sacksioni’s nieuwe dubbelcd is vanaf nu te koop in de webshop! Op de twee cd’s staat integraal het live jubileumconcert ‘Vijfenzestig’ waarmee Harry, samen met zijn band, vijf maanden lang door heel Nederland heeft opgetreden. Gezien de grote hoeveelheid mensen dat er op afkwam, alsmede de meer dan enthousiaste reacties tijdens en na afloop van de optredens en op de sociale media, is het één van zijn meest succesvolle tournees gebleken. Het album bestaat uit 24 nummers en geeft een uitgebalanceerd overzicht van zijn composities, vanaf zijn begintijd tot aan nu: van lyrisch (Masai Mara), via swingend (The Killy, Killysong) naar symfonisch (Vensters), en nog vele smaken daartussenin. Het digipack wordt gecompleteerd door een 16 pagina’s tellend boekje, waarin Harry’s teksten uit het programma, inclusief live foto’s.

We citeren Harry:

Als je bijna iedere dag van je leven intens opgaat in creatieve processen en ook nog iedere avond het publiek in de theaters met de directe gevolgen daarvan bestookt, dan blijkt het mogelijk, om geheel onverwacht… 65 jaar te zijn!

Nooit gedacht dat zoiets zó snel kon gaan! Ik schok er behoorlijk van. Aan de andere kant, het is wel meteen een mooie aanleiding voor een feestje! En op een feestje nodig je je vrienden uit, in mijn geval zijn dat zeer muzikale vrienden. Ik had voor ogen om samen met hen een tournee te doen waarin ik van (bijna) alle cd’s en platen die ik gemaakt heb, iets kon laten horen. En zo geschiedde. Drie maanden hebben we door Nederland getoerd en ieder optreden was het publiek een meer dan warm bad voor ons. Mijn recentere composities als Stoute Schoenen, Masai Mara en Brasilian Affair werden grandioos ontvangen en grote herkenning was er bij de vroegere composities, zoals o.a. De Vlechters, Elixer, 1984, De Svobodadans en Escapade. Maar de grootste en voor mij persoonlijk mooiste ervaring vond zo’n twintig minuten na de pauze plaats. Als eerste nummer na de pauze speelden we voor het eerst sinds 40 jaar (!) het door mij in 1975 geschreven, 21 minuten durende symfonische werk VENSTERS. Deze keer uiteraard in band-vorm. Nooit eerder maakte ik mee dat een publiek een minutenlange staande ovatie gaf, midden in het programma! Want na Vensters kwamen nog zo’n 10 nummers… In één woord: GEWELDIG! (Voor deze cd hebben we toch maar geknipt in de lengte van dat applaus…).

Deze dubbel cd uitgave is dus een live verslag van wat wij iedere avond mochten meemaken: een feest om te mogen spelen voor zoveel enthousiaste mensen en tevens een feest der herkenning vanwege de oudere nummers. Ik dank de muzikanten Digmon Roovers, Michel Pagie en Marten Scheffer voor de prachtige tijd die we samen beleefd hebben. En verder uiteraard iedereen die hier aan deze uitgave heeft meegewerkt en in het bijzonder het publiek, waardoor we vaak tot grote hoogte werden opgetild!

Een mooier verjaardagsfeest kan ik me niet voorstellen!

Harry Sacksioni

Aankomende optredens:
 • 25 mei
WIJK BIJ DUURSTEDE
 • 01 jun
HEERENVEEN
 • 08 jun
GROOTSCHERMER
 • 11 aug
ROOSENDAAL
 • 24 okt
EMMELOORD