Skip to content

RTV West: Klassiek Op West

22 januari 2006

Aad de Been

Aad de Been presenteert elke zondagochtend van 10.00 tot 12.00 uur een klassiek ontbijt op bed met Klassiek op West. Een opgewekt programma, met bekende en onbekende melodieën om lekker bij wakker te worden. Een heerlijke opmaat voor een ontspannen zondag. Op het menu staat natuurlijk klassiek van Mozart en Beethoven tot de opera’s van Verdi en Puccini. Daarnaast krijgt u in Klassiek op West ook wereldmuziek op een presenteerblaadje aangeboden: zo kunt ook van jongere klassiekers genieten als Astor Piazolla, Jacques Brel of Ladysmith Black Mambazo.

Regelmatig schuiven gasten uit de wereld van muziek en theater aan tafel aan. Ze praten over hun favoriete klassieke muziek en laten die ook horen. We hebben al saxofonist Ben van den Dungen, hoboïste Pauline Oostenrijk, zanger Nico van der Meel, pianist Rian de Waal, directeur van het Residentie Orkest Tom Brandenbarg, Anja Overhoff van Diligentia, leden van het Rubens Kwartet, Karel de Rooij, Edwin Rutten, Mike Boddé, Wieteke van Dort en Paul van Vliet mogen begroeten.
En ook dit seizoen kunt u weer bijzondere gasten en hun muziek beluisteren.

Zondag 22 januari:

Te gast is Harry Sacksioni, virtuoos gitarist, van vele markten thuis.
Behalve met vele bekende artiesten als Herman van Veen, Erik van der Wurf en Frank Boeijen doet hij ook soloprogramma’s waarin veel eigen composities te horen zijn. Hij vertelt wie zijn voorbeelden zijn, waar hij naar luistert als de concerten achter de rug zijn en waar hij weer nieuwe inspiratie vandaan haalt. In zijn favoriete Cd keuze zit muziek van Giovanni Pergolesi, Arthur Rubinstein en Leonard Bernstein.

Uitzending: zondag 10.00 – 12.00 uur en herhaling tussen 21.00 – 23.00 uur)

RTV West 22 januari 2006

Aankomende optredens:
 • 06 dec
WAGENINGEN
 • 07 dec
DRACHTEN
 • 04 jan
VENLO
 • 05 jan
MEPPEL
 • 06 jan
NIJMEGEN