Skip to content

Rustige verjaardag voor Ramses Shaffy (75)

29 augustus 2008

door Richard van der Crommert

Ramses Shaffy wordt vandaag 75 jaar. Zijn verjaardag wordt rustig gevierd. Er is een kleinschalig feestje in een café in Amsterdam-Oost. Gitaarvirtuoos Harry Sacksioni zal er, samen met zanger Gerard Alderliefste, Ramses’ grootste hit Sammy voordragen.

Aan de Dijksgracht in Amsterdam, waar Shaffy enige tijd woonde, zal vanmiddag een Shaffyboom worden onthuld. „Het is een boom die er al jaren staat en door een spoorhek is gegroeid”, zegt bewoonster Joanne Alting. Er komt ook een lijsterbes bij. „Voor vreemde vogels.” Naast de boom komt een weersbestendige poster van de chansonnier te hangen.

De muziek van Shaffy staat nog altijd volop in de belangstelling. Zo werd er eerder dit jaar in België een nieuwe versie van het duet Pastorale (1969) opgenomen door de Vlaamse vedetten Nicole & Hugo. In Amsterdam wordt intussen gewerkt aan een toeristische route langs plekken waar hoogte- en dieptepunten uit het leven van Ramses zich afspeelden. De toer, die vandaag zijn eerste try-out beleeft, begint bij de voormalige toneelschool van Amsterdam, vlak bij het Leidseplein.

www.telegraaf.nl

Aankomende optredens:
 • 21 apr
DRIEL
 • 10 mei
UTRECHT
 • 11 mei
VOORBURG
 • 16 mei
VEENENDAAL
 • 25 mei
WIJK BIJ DUURSTEDE