Skip to content

TV Gelderland: Concert-Sacksioni ‘Harry Sacksioni In Stringdance’

9 april 2007

Angelo Damen

Een snaarvirtuoos, die al bijna 40 jaar de absolute top is in de instrumentale muziek in Nederland. Op maandag 9 april, 2de Paasdag, zendt TV Gelderland om 18:20 een 35 minuten durende compilatie uit van Harry’s solo programma Stringdance.

Het is de registratie van het optreden dat hij op 13 januari j.l. in de Junushof in Wageningen voor een uitverkochte zaal gaf. De eerste uitzending is om tien voor half zeven, na de nieuwsuitzending, en wordt vervolgens ieder uur herhaald.

In het solo-programma Stringdance laat Harry alle snaren dansen. Zoals in al zijn soloprogramma’s speelt Harry weer veel nieuw werk. Soms is dit werk zo nieuw dat zelfs een titel ontbreekt. Hij laat zijn snaren dansen met bluesy, subtiel en opzwepend kersvers repertoire, zoals De Jacht, de razendsnelle boogie Doris’s Day en Walk Over, waarin Sacksioni op bijna onmogelijke wijze soleert rond een groovy basriff. Maar hij speelt ook omfloerste ballades, hetgeen hij demonstreert in het Afrikaans getinte Zoumana en het weemoedige Verloren Plein.

Zoals in al zijn programma’s speelt hij ook nu weer een greep uit zijn talloze eigen composities uit een rijk verleden. Spectaculaire bewerkingen van composities van anderen, zoals de eigen interpretaties van Killer Queen (Queen) en Lady Madonna (Beatles), completeren het feest.

Later dit jaar ( de exacte datum volgt nog) zendt TV Gelderland ook een 40 minuten durende special over Harry uit. Voor deze special werd Harry gedurende de afgelopen drie maanden door Angelo Damen gevolgd met de camera zowel voor, tijdens, als na afloop van zijn solo optredens en het optreden met The Five Great Guitars. Hij bezoekt plekken uit zijn jeugd in Amsterdam waaronder ook het kamertje waar hij opgroeide en nummers als Meta Sequoia en Breekbaar schreef. Ook werd hij in zijn eigen studio geïnterviewd en zien we hem, zoals nooit eerder in beeld gebracht, als familieman met zijn kinderen.

Omroep Gelderland 09-04-2007

Aankomende optredens:
 • 21 apr
DRIEL
 • 10 mei
UTRECHT
 • 11 mei
VOORBURG
 • 16 mei
VEENENDAAL
 • 25 mei
WIJK BIJ DUURSTEDE