Skip to content

TV Gelderland: Maart Muziek Maand

25 maart 2008

Op zoek naar de bezieling van een muzikant

Maart Muziek Maand is een serie van vier portretten van Gelderse muzikanten die alle vier 40 jaar in het vak zitten. Angelo Damen gaat op zoek naar de bezieling van een muzikant. Vanaf zaterdag 8 maart wekelijks om 18.15 uur bij TV Gelderland.

Portretten van 4 Gelderse muzikanten

Bert Heerink

Een geboren Achterhoeker, neergestreken in Drenthe. Vindt daar rust en ook de ‘sfeer van vroeger’. En inspiratie om nieuwe wegen in te slaan. Natuurlijk kun je Bert nog altijd boeken voor Burning Heart of die ‘bierhits’. Maar nu zingt Bert ook Sinatra-songs. Eindelijk! Want dat vond ie al mooi toen hij zestien was.

Harry Sacksioni

Een hit (de paddentrek), een Edison (Pulling the strings). Veel te weinig voor iemand met de status van gitarist Harry Sacksioni. Maar ja Harry is dan ook instrumentalist. En die worden niet gedraaid op de Nederlandse radio. Een unieke eigen stijl en een unieke eigen lesmethode. Dat is wat geen enkele gitarist hem kan na vertellen.

Jan Rietman

De ‘schrik van Doetinchem’ die al weer een hele tijd in België woont en houdt van de Vlaamse levenswijze. Maar wel het Nederlandse publiek muzikaal blijft vermaken en verrassen. Binnenkort bijvoorbeeld met een intieme theatertour. Alles kan en alles mag voor Jan. Alles valt nu op zijn plaats.

Thijs van Leer

Trekt ruim 30 jaar na het grote succes van Focus nog steeds de wereld rond. En trekt met een vernieuwd Focus nog steeds volle zalen. Waar dan ook. Gebombardeerd in een muziekencyclopedie tot uitvinder van ‘progressive Rock’ doet Thijs gewoon wat hij leuk vindt: de dwarsfluit aan de lip zetten en zijn Hammond orgel beroeren.

Uitzendingen:

zaterdag 8 maart: Bert Heerink
zaterdag 15 maart:Harry Sacksioni
zaterdag 22 maart: Jan Rietman
zaterdag 29 maart: Thijs van Leer

TV Gelderland 15-03-2008

http://www.youtube.com/watch?v=KmLIa4qhu2c

Aankomende optredens:
 • 25 mei
WIJK BIJ DUURSTEDE
 • 01 jun
HEERENVEEN
 • 08 jun
GROOTSCHERMER
 • 11 aug
ROOSENDAAL
 • 24 okt
EMMELOORD