Skip to content

TV Noord: RegioDoc

25 maart 2008

RegioDoc 2008: Iedere zondag van 16 maart t/m 4 mei bij de regionale omroep.

De regionale omroepen maken zich, na de geslaagde voorgaande edities, opnieuw sterk voor continuïteit van de regionale televisiedocumentaire. De films onderscheiden zich door bijzondere betrokkenheid van de makers bij de mensen in de eigen regio, vaak ver van de Randstad. Daardoor zijn de verhalen herkenbaar in de eigen provincie, en verrassend voor kijkers elders in Nederland.

Regionale programma’s hebben een trouw publiek. De regionale documentaire doet het goed en bijvoorbeeld de Twentse regiosoap werd afgelopen seizoen ook landelijk uitgezonden bij de publieke omroep.
RegioDoc wordt uitgezonden door RTV Noord, RTV Drenthe, RTV Oost, Radio en TV Gelderland, L1, Omroep Brabant, Omroep Zeeland, RTV West en RTV Noord-Holland. De uitzendingen zijn te ontvangen via de kabel, digitale kabelpakketten en satelliet.

Vanaf zondag 16 maart is bij RTV Noord elke week een aflevering uit een serie documentaires van de regionale omroepen te zien. De documentaire wordt elke zondag tussen 12.00 en 13.00 uur uur uitgezonden. De laatste aflevering in de serie is te zien op zondag 4 mei.

Rockin’ Gelderland: Harry Saksioni

Zondag 30 maart 12.25 uur (Radio en TV Gelderland)
Muzikaal en persoonlijk portret van gitaarvirtuoos Harry Sacksioni.

TV Noord 30-05-2008

Aankomende optredens:
 • 25 mei
WIJK BIJ DUURSTEDE
 • 01 jun
HEERENVEEN
 • 08 jun
GROOTSCHERMER
 • 11 aug
ROOSENDAAL
 • 24 okt
EMMELOORD