Skip to content

Uitzicht op… Harry Sacksioni’s jubileumconcert

19 oktober 2010

Dinsdagavond 19 oktober 2010 is een bijzonder moment in de 40-jarige artiestencarrière van de ‘beste akoestische gitarist van de Benelux’ (tijdschrift ‘Gitarist’). Dan organiseren namelijk talloze collega-artiesten met wie Harry in de voorbije decennia heeft samengewerkt een speciaal concert voor hem in het Amsterdamse Carré. Ter verhoging van de feestvreugde hier een YouTube-cadeautje voor de jubilaris, die duizenden gitaarfans inspiratie heeft gebracht met zijn muziek. Plus een bedankje voor een wel heel speciaal cadeau dat ik van Harry en zijn fanclub ‘Pulling the strings’ mocht ontvangen!

Het Harry-stuk dat ik hier speel is een vereenvoudigde bewerking van het lied ‘Uitzicht op zee‘, waarvoor Harry (met Herman van Veen) de muziek schreef. Bijna geen Harry-fan kent, het want het staat op de zo goed als verdwenen HvV-elpee ‘Op Handen’. Van meet af aan vond ik dit een in zijn eenvoud prachtige gitaarpartij. Toen laatst mijn vrouw haar hoofd om de hoek van de deur stak om te melden dat ze dit toch wel een errug mooi stukje muziek vond, was het idee voor deze bedankvideo geboren.

Het arrangement is nog niet af, er ontbreken nog een paar modulaties en aan het eind wil ik de hoofdmelodie herhalen met flageolets (een soort tuinbonen) die dan afzakt naar de bassnaren. Maar dat is, letterlijk, toekomstmuziek.

En o ja, wat die rare uitspraak van ‘jubileum’ betreft, ben ik schatplichtig aan Kees van Kooten, die ooit van-deur-tot-deur aan de mensen in een bekakt taaltje een ‘jubileumplakwette’ en een in ‘inauguratieworst’ trachtte te slijten. Zie hier en hier (en vergeet de uitsmijter niet).

Aankomende optredens:
 • 25 mei
WIJK BIJ DUURSTEDE
 • 01 jun
HEERENVEEN
 • 08 jun
GROOTSCHERMER
 • 11 aug
ROOSENDAAL
 • 24 okt
EMMELOORD